Değişim Hareketi seçimi protesto etti!

TAKİP ET

15 Ekim 2022 Tarihinde Şanlıurfa Eğitim Bir- Sen Şubesi başkanlık seçimin yankıları sürüyor.

Şanlıurfa’da 27 Eylül 2022 tarihinde yapılan olağan seçimde Değişim Hareketi üç merkez ilçede mevcut yönetimin 28 delegesine karşı 39 delegeyle seçimi kazandı.

Daha sonra 15 Ekim 2022 tarihinde  Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen Şubesinde gerçekleşen  7. Olağan Genel Kongre seçimini mevcut Eğitim Bir- Sen yönetimi kazandı.

Yapılan seçimde şaibelerin karıştığını ileri süren Değişim Hareketi ve Eğitim Bir-Sen Başkan Adayı Osman Yavuz basın açıklamasında bulundu.

Genel Kurul Seçimi öncesi mevcut yönetimin her türlü siyasi, bürokratik, resmi ve gayrı resmi tüm güçleri devreye sokmuş, algı ve karalamalar ile kaybettiği temsiliyeti tekrar elde etme telaşına düştüğünü aktaran Değişim Hareketi öncüsü Osman Yavuz sözlerine şöyle devam etti.

“Kurucu Genel Başkan merhum Mehmet Akif İNAN’ın öncülüğünde bir dava, bir misyon ve hizmet kolu olarak kurulan MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı eğitim işkolu olan Eğitimciler Birliği Sendikası, ülkemize hizmet eden tüm çalışanların özlük, ekonomik özellikle de demokratik haklarının savunulmasında öncü rol oynamıştır.

Kuruluş felsefesinde “önce ahlak, manevivat ve liyakatı”  esas alan sendikamız ne yazık ki gelinen süreçte yanlış yönetim anlayışları sonucu bu temel değer ve ilkelerden uzaklaşmıştır.

Özellikle Kurucu Genel Başkanın memleketi olan Kadim Şehir Urfa’mızda sendikamız, yıllarca statükocu zihniyet ve egemen güçlere karşı mücadele eden bir sendika iken, bugün maalesef statükocu ve egemen güçlerce yönetilen bir yapı haline getirilmiştir.

Katılımcı çoğunluktan ziyade tek elden; geniş yelpazeli düşünce ekseninden çok tek tip  düşünceye dayalı bir yönetim anlayışı kopuşları, dargınlıkları, sahayı terk ve eleştirileri kaçınılmaz kılmıştır.

Yıllardır unutulan, ihmal edilen, ötekileştirilen Öğretmenler Odası “Değişim Hareketi” ekseninde ortak ve haklı bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. 

Bu serzenişlerin ürünü olan “Değişim Hareketi” sendikamızın 7.Olağan Genel Kurul seçimlerine katılma kararı almıştı. Mevcut yönetimle fiili olarak seçime girilen üç merkez ilçede yapılan delegelik seçimlerinde,  iki liste olarak seçime gidilmiş ve seçim sonucunda delegelerin %60 oranıyla 39’a karşı 28  delege ile lehimize sonuçlanmıştır.

Delegelik seçimi sonunda üç merkez ilçenin değişim hareketine yüklediği sorumluluk gereği tüm ilçe yönetimleri defaten ziyaret edilmiş, delegelerle tek tek bizzat okullarında görüşülmüştür. Hareketimizin doğuşu, misyon ve vizyonu, ilkeleri tüm delegelerle paylaşılmıştır.

Delege arkadaşlarımız sahanın haklı serzenişlerine kulak vermiş, bizleri dinleme ve ağırlama nezaketinde de bulunmuşlardır. Hatta eleştirilerimize eleştiri katmış, mevcut yönetimden duyulan rahatsızlığı onlar da dile getirmişlerdir. İlkelerimiz ve yönetim anlayışımız kıymetli delegelerce de haklı ve doğru bulunmuştur. Birçok delege genel kurulda destek sözü vermiştir.

Genel Kurul Seçimi öncesi mevcut yönetim; her türlü siyasi, bürokratik, resmi ve gayrı resmi tüm güçleri devreye sokmuş, algı ve karalamalar ile kaybettiği temsiliyeti tekrar elde etme telaşına düşmüştür.

Sendikamızın 7. Olağan Genel Kongresi bu şartlar altında 15 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Yapılan Genel Kurul seçiminde algı oyunları, karalamalar, iftiralar, yıldırmalar amacına ulaşmış ve özellikle kırsal bölgelerde tek liste ile seçilen delegeler İl Temsilcisi olarak mevcut yönetimin devamına karar kılmıştır.

Ne yazık ki öğretmenler odasının haklı sesine kulak verilmemiş, mevcut yönetimin temsiliyet yetkisinin bizzat sahanın oyu ile elinden alındığı delegelerce göz ardı edilmiştir.

Bugün gelinen noktada ilçe temsilciliği seçimleri süreci devam etmektedir.  Ancak “Değişim Hareketi” olarak; Öğretmenlerin sesine, tepkilerine ve taleplerine duyarsız bir anlayışla yönetilen Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi yönetimini protesto ediyor ve ilçe temsilciliği seçimlerine katılmayacağımızı kamuoyu önünde açıklıyoruz.

Gerek delege seçimleri esnasında Oluşum’umuza yönelik yürütülen kara propaganda, ötekileştirme ve ayrıştırma siyaseti güden mevcut il temsilciliği yönetimiyle ilkesel ve anlayış olarak aynı eksende bulunamayacağımızdan, birlikte çalışma ahengi ve uyumunun sağlanamayacağı düşüncesiyle seçimlere katılmamayı Değişim Hareketi Oluşum’una destek veren binlerce kişinin ortak kararı ile açıklıyoruz.

“Değişim Hareketi” delegelik seçimlerinde üç merkez ilçede çoğunluğu sağladığı halde İlçe Temsilciliği seçimlerine katılmamayı tercih ederek; Değişim Hareketi Oluşum’u nezdinde ahlak ve maneviyatın, ilkesel duruşun, eğitimci kimliğin; makam ve mevkilerden, koltuklardan, temsilciliklerden çok daha değerli ve kıymetli olduğunu takdirlerinize sunarız.

Değişim Hareketi sendikal mücadeleyi layığıyla yürütmeye devam edecektir.

Değişim Hareketi;  sahada daha aktif ve etkin mücadele için gönül verenlerle; kararlı ve ilkesel yürüyüşüne, eleştirisine, müdahaleci yapısına devam edecektir.

Değişim Hareketinin ;  “şer olana kilit , hayr olana anahtar “ olma şiarıyla ; hakkaniyetli yapılan her türlü eyleme destek vereceğini ancak her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa, liyakatsizliğe de  karşı duracağını peşinen ifade ederiz.

Değişim Hareketi ilkeleriyle, duruşuyla ve hizmetleriyle var olmaya ve büyümeye devam edecektir. “

Sondakika Urfa Değişim