DEM Parti büyükşehir ve ilçe eş başkan adaylarını tanıttı

TAKİP ET

DEM Parti bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe eş başkan adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) bugün özel bir mekânda basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe eş başkan adayları tanıtıldı.

Basın açıklamasında ilk olarak Urfa DEM Parti İl örgütü eş başkanları Bekir Karakeçili ve Sema Aişeoğlu açılış konuşmasını yaptı. DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir belediye eş başkan adayları Gülşen Özer ve Celalettin Erkmen söz alarak, yerel seçimler ve projeleri hakkında bilgiler paylaştı.

“AK PARTİ, URFA’NIN SORUNLARINI ÇÖZEMEZ HALE GETİRDİ”

AK Parti’nin Şanlıurfa’nın sorunlarını çözemez hale getirdiğini açıklayan Urfa DEM Parti İl eş başkanı Sema Aişeoğlu,“Hepinizin bu onurlu yolda mücadeleniz için başarılar dilerim. 20 yıldır iktidar olan AKP- MHP zihniyetinin Urfa kentinin nasıl sorunlarını çözemez hale getirdiğini hepimiz görmüş bulunmaktayız. Bizlerde DEM Parti olarak kentimizin bütün kaderini değiştirmeye, bütün sorunlarını çözmeye yönelik her türlü projelerimizle burada bütün kazanımlarımızla var olmaya devam edeceğiz” dedi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ YERELDE VE YERİNDE YÖNETİMDİR”

Urfa DEM Parti İl eş başkanı Bekir Karakeçili ise yoksulluğun en fazla yaşandığı kentlerden birisinin Şanlıurfa olduğunu paylaştı. Karakeçili, konuşmasının devamında, “Seçim çalışmalarımızı bugün itibarıyla start verdik. Bölgesel sorunları iliklerine kadar yaşayan Türkiye halkları olarak, Türkiye halklarının özgününde bu sorunları Kürt halkı olarak  en yoğun yaşadığı hepiniz tarafından görülüyor ve biliniyor. Yoksulluk, şiddet, savaş, göç ve ekolojik kıyım bir bütün olarak toplumlara dayatılıyor. En çok kıyımı Urfa halkı yaşıyor. Urfa halkı enlerin olumsuzunu en yüksekte, en olumlarını da en dipte yaşıyor. Yoksulluğun en çok yoğun olduğu kentlerden bir tanesidir Şanlıurfa. Sağlık ve eğitime bir bütün olarak yönetimin Urfa’ya dayattığı politikaların en dibini yaşayan halkız. Bu kabul edeceğimiz bir durum değil. Sorunların çözümü yerelde ve yerinde yönetimdir” ifadelerini kullandı.

“URFA BETON ŞEHRİNE DÖNÜŞMÜŞ”

DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Gülşen Özer, Şanlıurfa’nın betonlaştığını ifade ederek, “Belki hepimiz aynı konuyu konuşacağız çünkü derdimiz ve işimiz bir ve birlikte aynı yolda yürüyeceğiz aynı yolu paylaşarak yürüyeceğiz. Dün akşam Urfa'ya biraz gezdim yeni oluşum yerleri özellikle nefes alınmayacak kadar betonlaşmış. Bugün Urfa meydanları ile anılıyor ama bir meydan yok. Urfa beton şehrine dönüşmüş. Biz bu şehirde daha nasıl güzel yaşanır konusunda mücadele edeceğiz. Urfa nasıl bir su ve tarım şehri iken nasıl bu kadar betonlaşma oluştu bunun üzerine projelerimizi oluşturacağız” yorumunda bulundu.

DUVARLARIN VE KAPILARIN ARKASINA SAKLANMAYACAĞIZ

DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Celalettin Erkmen, halkın içinde bulunduğu bir yerel seçim çalışmalarını yapacaklarını vurguladı. Erkmen yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda ortaklaşa çalışacaklarını değinerek, “Otoriter tekçi anlayışı yani bizi bugüne kadar yöneten sistem son 21 yılda AKP ve MHP koalisyonu ekonomiye, eğitime ve sosyal hayata bakışı neyse yerel yönetime bakış açısı da pek ondan farklı değildir. Şimdi merkezi otoriteye baktığımız zaman bir kişinin iki dudağı arasındaki yönetimi esas alan bir yönetim biçimidir. Bizim Yerel yönetim anlayışımız Adem-i merkeziyetçiliğin geliştirilmesi yani yerelinden yönetimin güçlendirilmesi için sadece eş başkan adaylarımız ve yerel meclis üyelerimizle değil bütün sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşarak ortak bir karara dönüştürerek yapılacak  olan hizmetleri belirleyeceğiz. Duvarların ve kapıların arkasına saklanmayacağız. Seçim döneminde neredeysek seçim sonrası dönemde de orada olacağız. Kendini bu halktan, saklayan ve gizleyen anlayış yönetime tekrar talip olmamalı. Halk ile arasına uçurum koyan, halk arasında çıktığı zaman koruma ordusuyla siyah araçlarıyla çıkanlar bu halkı yönetime talip olmamalıdır. Biz bize sağlanan bütün kaynaklarla bu halkın yararına en verimli bir şekilde kullanacağız. Kaynakları birilerinin rantına peşkeş çekmeyeceğiz. Birilerinin şirketlerini zengin etmek için kullanmayacağız. Bu muslukları biz halka akıtacağız” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi EŞ Başkan adayları: Celalettin Erkmen ve Gülşen Özer

DEM Parti İlçe eş başkan adayları:

DEM Parti Suruç eş başkan adayları: Ayten Kaya, Müslüm Baran

Bozova: Aygün kapıkayalı, İsmail Yıldız

Birecik: Berivan İlkaya Manas, Mehmet Begit

Halfeti: Saniye Bayram, Mehmet Karayılan

Ceylanpınar: Rahşan Yazar, Uğur Kahraman

Hilvan: garip yeşil Avukat Serhan paydaş

Eyyübiye: Adalet Eriş Halil Akbaş

Haliliye: Sema Ateş, Süphi Yılancı

Siverek. Yıldız Çetiner, Ali Dusak

Viranşehir: Bedriye Yorgun, Avukat Serhan Dicle İnan

Karaköprü: Rezzan Ayhan Rıdvan Yavuz

DEM Parti Şanlıurfa