DEM Parti'den Hilvan ve Halfeti tepkisi!

TAKİP ET

DEM Parti'nin kazandığı Hilvan ve Halfeti'de seçimler AK Parti'nin itirazları üzerine İl Seçim Kurulu tarafından 2 Haziran'da tekrar yapılmasına karar verildi .Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın katılımıyla Urfa'da verilen bu karara tepki gösterildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçimlerde Hilvan’ın yüzde 33,20 oyla kazandığı seçimlerin AK Parti’nin 15 sandığa itirazı üzerine seçimleri yenileme kararı verilirken ardından yine AK Parti’nin itirazları üzerine Halfeti’de seçiler 2 Haziran 2024 tarihine ertelendi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa İl Örgütü, Hilvan ve Halfeti'de seçimlerin yenilenmesi kararına basın açıklaması ile tepki gösterdi. Merkez Haliliye ilçesinde bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Sinan Çiftyürek, Vezir Parlak, seçilen Hilvan ve Halfeti'de Belediye eşbaşkanları, kentteki demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

"Bizim itirazlarımız ise kabul edilmiyor"

Uçar, Ak Parti’nin Taşımalı seçmenler seçimi kazandıklarını zannettiğini belirterek, “Taşımalı seçmenler ile seçim zaferi aldıklarını zannediyorlar. Öyle değil. İtirazları kabul edilen sadece AKP oluyor. Bizim itirazlarımız ise kabul edilmiyor. Hilvan ve Halfeti'de halklar derinleştirilmek istenen tecride cevabı vermiştir. Sandıkların sonucu sadece iktidara değil, bütün demokratik kitle örgütü ve muhalefete de bir cevaptır. Van'da yaşananları herkes gördü. 5 dakika kala geri alınmak istenen memnu haklara karşı halklar sokağa çıkarak ses çıkardı. Devletin bütün mekanizmaları Van sokaklarında halkın iradesine yenilmişlerdir. Bunu Hilvan ve Halfeti için de yapacağız" dedi.

"AKP kaybetti"

Uçar, DEM Parti’nin Halfeti'de 906 oy farkıyla kazandıkları ama AKP itirazı ile seçim yenilenme kararı alındığını ifade etti. Uçar, konuşmasının devamında şu ifadeleri yer verdi: 

"Hilvan'da kimlerin sandıkları yaktıkları çok açık, görüntüleri var. Halfeti'de 906 oy farkıyla kazandık ama AKP itirazı ile seçim yenilenme kararı alındı. Halfeti'de hileler sabahın erken saatlerinde başladı. Bunu seçim hakimi tespit etti ama yenileme kararı çıktı. Hakim halkın iradesine sahip çıktı ama başka yerlerden emir geldi. AKP kaybetti. Bu ülkenin ihtiyaç duyduğu şey savaş politikaları değil. Bu ülkenin kaybeden bir AKP'ye ihtiyacı var ve AKP kaybetti. AKP bundan ders çıkarmalı masa başında iç tartışmalarını durdurmak için nasıl başka yerleri gasp ederim arayışında. AKP iktidarı kaybetti bundan sonra kazanma ihtimali yok. Bu ülkenin demokratik bir siyasete ihtiyacı var. Bu seçim zulüm yapan iktidarın nasıl sandıkta devrilebileceğini gösterdi. Bunu gerçekleştiren bütün halkımıza teşekkür ediyoruz."

Heyet seçim yenilenme kararı verilen Hilvan ve Halfeti ilçelerini ziyaret edecek.

DEM Parti’den DEM Parti Hilvan Halfeti tepkisi! 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen