DEM Parti'den İstanbul ve Ankara açıklaması! Kimler aday gösterilecek?

TAKİP ET

DEM Parti, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için aday çıkaracaklarını açıkladı. Kararı, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan duyurdu. Peki, İstanbul ve Ankara adayları kim?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti); İstanbul, Ankara ve Antalya'da yerel seçime kendi adaylarıyla katılma kararı aldı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün parti genel merkezinde gazetecilerin karşısına geçti. En çok merak edilen ise 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara’da adayları oldu. Doğan, 9 Şubat’a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde adayların isimlerini paylaşacaklarını açıkladı.

İstanbul’da Başak Demirtaş ismi geçerken, Ankara’da ise DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ismi konuşuluyor.

Ayşegül Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz."

Doğan, Başak Demirtaş'la ilgili, "Başak Demirtaş, arkadaşımız, yoldaşımız. Dolayısıyla bir gün bir yerden siyasete dahil olmak isterse elbette o adres DEM Parti'dir. Başak Demirtaş'ın kendisi de durumu net bir şekilde ifade etti; 'partimizden bana böyle bir öneri gelmedi ama bana bir görev düşerse, ben buna hazırım' dedi. Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin yaptığı bir açıklama bu, ama şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Biz de bunu hayretle izliyoruz. Tabii ki bir gün siyaset yapmak, aday olmak isterse olacağı yer ve adres DEM Parti'dir" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan