DEM Urfa İl Örgütü: Sel felaketinden ders alınmadı

TAKİP ET

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, geçen yıl yaşanan sel felaketinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen derelerdeki hasarın giderilmemesine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde 20’ye yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Urfa il örgütü, yaşanacak felaketlerin sorumlusu olarak Büyükşehir Belediyesini adres gösterdi.

Şanlıurfa’da geçen yıl 15 Mart’ta Karakoyun ve Cavsak derelerinin taşması sonucu bir çok iş yeri ve ev sular altında kaldı. Yaşanan felakette Abide Kavşağındaki altgeçitin su ile dolması sonucu çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti.

Kent merkezinde bugün etkili olan sağanak yağış sonrası tamir edilmeyen Karakoyun deresinin yamalı yerlerinden sular taştı. Taşan sular birçok evin su almasına neden oldu.

DEM PARTİ’DEN TEPKİ!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Urfa İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçen yıl yaşanan ve 20 ye yakın yurttaşımızı kaybettiğimiz sel felaketinden ders alınmadığı açıkça görülüyor. Belediyenin Karakoyun deresindeki hasarı yama ile kapatmaya çalışması yeni bir felakete zemin hazırlıyor.  Şehrimiz ve insanlarımız bunu hak etmiyor.

Yaşanacak felaketlerin sorumlusu @Urfabüykşehir'dir

DEM İL ÖRGÜTÜ”

Geçen yıl yaşanan ve 20 ye yakın yurttaşımızı kaybettiğimiz sel felaketinden ders alınmadığı açıkça görülüyor.
Belediyenin Karakoyun deresindeki hasarı yama ile kapatmaya çalışması yeni bir felakete zemin hazırlıyor.
Şehrimiz ve insanlarımız bunu haketmiyor.
Yaşanacak… pic.twitter.com/wfFw3t8egL

— DEM Urfa İl Örgütü (@DEMurfail) February 14, 2024

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Urfa İl Örgütü Şanlıurfa