'Demek ki ABD'siz de oluyormuş!'

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, "Barış Pınarı Harekatı ABD'nin müttefikimiz olmadığını ve ABD olmadan da operasyonu yürütebildiğimizi gösterdi." dedi. Yavuz, harekatın Şanlıurfa ekonomisini de olumsuz etkilemediğini vurguladı.

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde devam ederken, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, konu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Olası bir ters durumun söz konusu olmadığını belirten Yavuz, turizmde de herhangi bir rezervasyon iptalinin söz konusu olmadığını ifade etti.

 

'Sivillerin  korunup kollanarak harekatın sürmesi taraftarıyız'

Yeniden Refah Partisi olarak Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediklerini vurgulayan İsmail Yavuz, "Barış Pınarı Harekatı konusunda hükümetimizin yanındayız. Fakat bu operasyon yapılırken, bölgede bulunan sivillerin korunup kollanarak harekâtın sürmesini istiyoruz. Bilindiği gibi bölgede çok sayıda köy var ve bu köylerde sivil vatandaşlar da bulunuyor. Özellikle çocuklar için hayati tehlike arz edebilecek durumlardan kaçınılması konusunda hassasiyetimizi dile getirmek istiyoruz. Bu konuda askerimize ve devletimize güveniyoruz. Her biri büyük tecrübelerle donatılmış askerlerden oluşmakta. Rabbim askerimizi korusun. İnşallah bölgede yapılan operasyon başarılı bir şekilde sürdürülür, hiçbir askerimizin, sivilin burnu bile kanamadan tamamlanarak bölgeden kısa süre içerisinde operasyon tamamlanmış olur." dedi.

 

'Operasyonun ABD olmadan da yapılabildiğini gördük'

"Yıllardır ABD müttefikimiz, ABD'siz olmaz deniliyordu. Neden ABD'siz olmasın?" diyen İl Başkanı Yavuz, "Elbette ki ABD'siz olur ve olacaktır. Barış Pınarı Harekatı gösterdi ki ABD olmadan da operasyon yapılabiliyor. Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın da bu konuda çok önemli bir sözü vardır. Her zaman derdi ki; ‘Düşmandan dost domuzdan post olmaz’ diye. Tabiri yerinde ise evet şimdi görüyoruz ki merhum Erbakan hocamızın sözleri çıkıyor. Bu nedenle bu operasyonda belirli kıstaslara uyulduğu sürece bizler hükümetimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah yakın bir tarihte bu operasyonlar sonlanır ve askerimiz sağ salim bir şekilde yurda döner." diye konuştu.

 

'Ekonomi konusunda siyasi parti ve STK'larla görüşülmeli'

İsmail Yavuz, "Ülkemizin ekonomisi şu anda pek iyi gitmiyor. Bu durumun acilen düzeltilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet ile siyasi parti temsilcilerini bir araya getirerek bir çözüm bulmaları konusunda gereken çalışmaları bir an önce yapmaları gerektiği inancındayım. Elbette ki, bu dar boğazdan mutlak çıkılacaktır. Fakat bunu atlatırken, en az zararla kapanması için gereken önlemler alınmalı. Bu önlemlerin alınması için de siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından fikir alışverişinde bulunulması oldukça önemli. Dediğimiz şekilde bir girişim olursa ve gerekli mercilerle fikir alışverişleri yapılırsa, o zaman ekonomiyi kurtarmak mümkün olur. İnanıyorum ki, ülkemizi güzel günler bekliyor. Bunun da olması atılacak olan adımlara bağlı." ifadelerini kullandı.

 

'Şanlıurfa olumsuz etkilenmedi; rezervasyon iptali olmadı'

Barış Pınarı Harekatı'nın Şanlıurfa'nın ekonomisi üzerindeki etkisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yavuz, "Operasyonun ilimiz ekonomisi açısından değerlendirmesini yapacak olursak eğer, şu anda Şanlıurfa’da ekonomi konusunda herhangi bir olumsuzluk yok. Sektörler olduğu yerden devam ediyor. İnsanlar daha rahat bir şekilde alışverişlerini yaparken, ticaret konusunda değişen bir şey olmadı. Özellikle kritik sektörler olan turizme baktığımız zaman hareketliliğin sürdüğünü görmekteyiz. Aynı zamanda araştırmalarımıza göre herhangi bir rezervasyon iptalinin de söz konusu olmadığını gördük. Şanlıurfalı vatandaşlar da normal olarak yaşantılarını devam ettiriyor. Olası bir ters durumun söz konusu olmadığını gözlemliyoruz. Şanlıurfa bu harekattan olumsuz etkilense bile vatandaşların bu operasyonu destekleyeceklerini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

 

'Bu gibi durumlarda hükümetimizin yanında olmaya devam edeceğiz'

"Partimizin genel merkezinin bu operasyona bakışı üzerine Genel Başkanımız Fatih Erbakan ile zaman zaman fikir alışverişi yapıyoruz." sözlerine yer veren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Yavuz, "Elbette ki bu konular gündeme geliyor. Bu ve benzeri konularda genel merkezimiz her zaman hükümetin yanında durduğumuzu belirtiyor. Bu gibi günlerde devamlı olarak ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hükümetimizin yanında duracaklarını söylüyorlar. Bu nedenle gündemi çok yakından takip ediyor ve desteğimizi sürdürüyoruz. Temennimiz, İnşallah kısa sürede bu operasyon tamamlanır ve bu siyonist güçler başta olmak üzere içimizde bulunan ve ülkemizi karıştırmak isteyen şer güçler temizlenir; gerçek manada ülkemiz refaha kavuşur." şeklinde ifade etti.

Bülent Karaca / Urfa Değişim

yeniden refah partisi Şanlıurfa İl başkanı İsmail yavuz fatih erbakan barış pınarı harekatı