Demirtaş'a yapılan çirkin paylaşıma Urfa Barosundan tepki!

TAKİP ET

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a ilişkin çirkin paylaşıma büyük tepki yağarken Şanlıurfa Barosu konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’a sosyal medyada yapılan çirkin paylaşımlar büyük tepki çekti.

Konuya ilişkin Şanlıurfa Barosu, Cinsiyetçi ve nefret söylemleri içerikli tüm paylaşımları şiddetle kınadıklarını ve yasal sürecin takipçisi olacağını duyurdular.

Şanlıurfa Barosu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cinsiyetçi ve nefret söylemleri içerikli paylaşımlara ilişkin yasal sürecin takipçisi olacaklarını şu ifadelerle açıkladılar,

Sayın Başak Demirtaş’a yönelik sistematik olarak gerçekleşen; bilinçli olarak hedef alınması neticesinde kendisine yönelik toplumumuzun tüm değerlerini yok eden cinsiyetçi ve nefret söylemleri içerikli tüm paylaşımları şiddetle kınıyoruz.

Kadına yönelik şiddetin her zaman karşısında olduğumuzu tekrar ederek Sayın Başak Demirtaş’ın yanında olduğumuzu belirtir yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.” açıklamalarına yer verdiler.

Demirtaş çirkin paylaşım Urfa Barosu