Demirtaş,aday olacak mı? Özel'den "Herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır" yanıtı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı açıklamasına yanıt verdi. Özel 'Herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır' dedi.

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylık sorularına, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” diye konuştu. Demirtaş “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN SAYGI DUYMASI GEREKEN BİR YAKLAŞIMDIR”

Demirtaş’ın, bu açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Her Türk vatandaşının en doğal hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir" diyerek cevap verdi.

“SEVİNDİRİCİ BİR ŞEY”

DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli Sezai Temelli ise “Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Başak Demirtaş Başak Demirtaş