'Denetimleri farkındalık oluşturacak şekilde yapıyoruz'

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Türkiye genelinde başlatılan koronavirüs denetimleri Şanlıurfa'da Vali Vekili Metin Esen'in katılımı ile başladı. Esen, Denetimleri farkındalık oluşturacak şekilde yaptıklarını kaydetti. Denetimlerde çevredeki esnaf ve vatandaşlara maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarıları yapıldı.

Şanlıurfa’da normalleşme sürecinin ardından kent merkezinde ve bazı ilçelerde vaka sayısının artması ile birlikte kent genelinde koronavirüs denetimleri de arttı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı ile Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri ile başlatılan koronavirüs denetimi; pazar, işyeri, market, lokanta, toplu taşıma, AVM, ticari taksi ve toplu taşımalarda yapılıyor. Urfa’da başlatılan denetimlere AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’de katıldı.

 

Denetimlere vekil, Emniyet Müdürü ve STK’lar katıldı

Merkezdeki denetimlere Vali Vekili Metin Esen, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve STK’lar katıldı. Topçu Meydanı bölgesinde başlayan denetimde çevredeki esnaf ve vatandaşlara maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarıları yapıldı. Kurallara uyan esnaflara ise tek tek teşekkür edildi.

 

“Vatandaş koronavirüse karşı rehavete kapıldı”

Denetim esnasında bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Metin Esen, “vatandaş sanki koronavirüsle mücadeleyi kazanmışız gibi rehavete kapılıyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü,  “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla mart ayından bugüne kadar olan denetimler bugün görünür şekilde daha farkındalık yaratacak şekilde yapıyoruz. ‘Sağlık için Hepimiz için’ sloganıyla vatandaşı uyarıcı ve dikkatini çekici sloganımız var. Çünkü vatandaş sanki koronavirüsle mücadeleyi kazanmışız gibi rehavete kapılıyor. Bizde vatandaşımızın dikkatini çekecek bir uygulama yapmak istedik. Biz zaten mart ayından itibaren denetimlerimizi yapıyoruz. Bayrama 10 gün kala Şanlıurfa Valiliği olarak buna benzer denetimler yapmıştık. Bugünde sayın bakanımızın talimatıyla sahada denetim elemanı olarak çalışan arkadaşlarımızı çalışma yerlerinde görmek ve vatandaşlarımıza ikrazları yapmak için sahadayız. Hemşerilerimize söylemek istediğim koronavüristen kendimizi korumak sevdiklerimizi korumak bir kez daha ‘Sağlık için hepimiz için’ sloganı hatırlatmak isterim ve vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını istiyorum. Bu süreçte görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.



“Sevdiklerimizi düşünerek kuralları uymalıyız”

Denetimlere katılan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri  ise konuşmasında kendimizi ve sevdiklerimizin salığını düşünerek kurallara uyulması konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Vekil Cevheri sözlerini şöyle sonlandırdı, “ Kovid-19 ülkemizde ve dünyada etkisi altına alan virüsten korunmak için gereken tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmesini buradan tüm Şanlıurfa vatandaşlarımıza bir daha hatırlatmak istiyorum Virüsle olan mücadelemiz devam etmekte sosyal ilişkilerimizi devam ediyor. Halkımız sıcak kanlı, insan olarak taziyelerimiz oluyor, hasta ziyaretlerimiz oluyor. Tüm bunları yaparken  mesafe ve  maske kuralına dikkat edelim” dedi.

 

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay ise Şanlıurfalı esnafları ve vatandaşları alışveriş yaparken devletimizin belirttiği kuralara uymaları hakkında uyarılarda bulundu.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim