Deprem uzmanı Ercan'dan uyarı! "Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede..."

TAKİP ET

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede...' açıklamasında bulunarak uyarılarda bulundu.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden depremlerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Övgün, depremin Türkiye’nin değişmez gerçeği olduğunu ve yapılacak yatırım ve çalışmaların bu doğrultuda olması gerektiğini bildirdi.

ANADOLU GERİLDİ GERİLDİ, DURDU

Ahmet Ercan’ın depremle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Depremden önce depremcikler kudurur, sonra derin bir dinginlik başlar. Sonra da deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede...

VARSIL KENDİNİ KURTARIR, YA YOKSULA KİM EL VERECEK?

Depremler için günübirlik, ya da birkaç yıl öncesinden önlem alınamaz. Çok iyi yasa var, yönetmelik var, ancak para yoksa, yapacak bir şey yoktur. Varsıl kendini kurtarır, ya yoksula kim el verecek? Sorun burada yatıyor. Devletin kimsesizlerin kimsesi olması gerekir.

BİLİM TEK ÇARE

Deprem, Türkiye'nin değişmez gerçeğidir. Deprem sanayisi kurulmalı, bireysel ile devlet geliri arttırılmalı, çağdaş eğitim ile anlayışa ulaşılmalı, iç göç önlenmeli, nüfus denetlenmeli, yasa ile yönetmeliklere uyulmalı. Yoksa depremin adı ölüm olmayı sürdürür. Bilim tek çare.

GELECEĞİNİZİ SEÇİMİNİZLE SİZ KURARSINIZ

Deprem bilimciler, bilgi ile yöntem üretir, deprem için çözüm yolu gösterirler, yapılması gerekenleri uyarırlar. Ancak, onları yapacak olan siyasiler; sizin oylarınızla yönetime getirdiğiniz merkezi ile yerel yöneticilerdir. Kısacası, geleceğinizi seçiminizle siz kurarsınız. Yakınma.”

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan