Deprem uzmanından Urfalıları sevindirecek haber!

TAKİP ET

Deprem Uzmanı Jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası evlerine giremeyen Urfalı vatandaşlara sevindirecek haberi verdi.

Kahramanmaraş ve Adıyaman’da meydana gelen ve yaklaşık 50 bine yakın can kaybına neden olan depremden sonra 11 ilde vatandaşlar adeta diken üzerinde hayatını idame etmeye çalışıyor.Şanlıurfa dahil 11 ilde etkisini gösteren can ve mal kaybına ciddi şekilde kaybına neden olan deprem  etkisini vatandaşların üzerinden henüz atamadı.Ünlü jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan depremden etkilenen Şanlıurfa için yaptığı araştırmalarda bundan sonra tehlike oluşturacak bir durumun olmadığını söyledi.

Malatya ile Adıyaman’daki 5 şiddetindeki depremleri hisseden Şanlıurfalılar, deprem uzmanı ünlü jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan gelen açıklamayla adeta içlerine su serpti.Jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Şanlıurfalılara sevdirecek haberi şu şekilde verdi.  “Şanlıurfa Bozova ile Harran Kırıkları, ayrıca DAK ile ÖDK etkisindedir. Başkent odaklı M6,4’e kadar depremler 500 ile 1000 yılda bir olur. Tüm ilçeleriyle 3 ile 4. Derece deprem bölgesinde olup çok güvenlidir.” dedi.