Depremde 2 müzisyen hayatını kaybetti, 2 müzisyen hala göçük altında!

TAKİP ET

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, depremde hayatını kaybeden ve hâlâ göçük altında olan müzisyen ve sanatçıları paylaştı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde 7,7 büyüklüğünde ve Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde ise 7.6 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’yi yasa boğdu.

Depremin bilançosu ağırlaşırken, ses sanatçı ve yazar Onur Akay, depremde enkaz altında kalan halk müziği sanatçısı Aziz Taştan’ın ve müzisyen İsa Kartal’ın enkaz altından cansız bedenlerinin çıkarıldığını duyururken, şarkıcı Pınar Can’ın da hala enkaz altında olduğunu açıkladı. Akay, “Adıyaman’daki depremde enkaz altında kalan halk müziği sanatçısı arkadaşımız Aziz Taştan ve ailesinin maalesef cansız bedenlerine ulaşıldı.

Aziz Taştan ile eşi Özgür Taştan ve iki kızının cansız bedenlerinin birbirlerine sarılmış olarak bulunduklarını öğrendim. Müzisyen İsa Kartal’ı da enkaz altında kaybettik. Kartal da oğlu Hanifi Kaan Kartal’la beraber hayatını kaybetti.

Yine solist arkadaşımız Pınar Can da Kahramanmaraş’a programa gitmişti ve maalesef enkaz altında ve hâlâ kendisine ulaşılamadı. Yine müzisyen Yasin Can da geçen yıl eşini kanserden kaybetmişti. Küçük çocukları ile yaşayan Can, Adıyaman’da göçük altında kaldı. Çocuklarının maalesef ki cansız bedenlerine ulaşıldı ama kendisine hala ulaşılamadı. Çok büyük acı, dualarınızı esirgemeyin.” ifadelerini kullandı.

 

Aziz Taştan Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay