Depremden sonra Şanlıurfa kadın futbol takımı çalışmalara başladı

TAKİP ET

2011 yılında Mustafa Abak tarafından kurulan Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü, depremden sonra antrenmanlara başladı. 6 Şubat depreminde Şanlıurfa Gençlikspor Antrenörü Mustafa Abak ve eşi Hacer Abak hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 10 ilde yıkımlara neden oldu. Binlerce insan depremde hayatını kaybetti. Bu depremde hayatını kaybedenler arasında Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü başkanı Mustafa Abak ve eşi Hacer Abak’da yer aldı. Şanlıurfa’nın ilk kadın futbol takımın başkanın vefat etmesi spor camiasında derin bir üzüntüye neden oldu. Depremden sonra antrenmanlara çıkmayan kız futbol takımı günler sonra Mustafa Abak ve eşi Hacer Abak için tekrar çalışmalara başladı.

2011 yılında Başkan Abak tarafından kurulan kadın futbol takımında 23 sporcu vardı. Zamanla kadın futbol takımı 91 kişiye ulaştı. Takımın hepsi Şanlıurfalı kızlardan oluşuyor. Bu zamana kadar transfer yapılmadığı öğrenildi. Kulüp kısa sürede 9 sporcuyu milli takıma gönderdi. Takımda bulunan futbolcuların çoğunluğu BESYO okuyor.

2016 yılında kadın Antrenör olarak Ayşe Bağmancı takımın başına getirildi. Bağmancı takıma bu zamana kadar gönüllü Antrenörlük yaptığı öğrenildi. Kulüp Başkanın hayatını kaybetmesinden sonra takımın başında kalmaya devam eden antrenör Bağmancı futbolcularla tek tek ilgileniyor. Kulüp başkanı olmayan takımın geçmişteki büyük başarısı herkes tarafından takdir edildi.

Şanlıurfa Gençlik spor Kadın Futbol Kulübü 4 kategoride yer alıyor. Aynı zamanda daha küçük yaş grubu olan ANALİG takımları var. 2018-2019 sezonunda genç kızlarda şampiyon olmuş ve 2019-2020 sezonunda kızlar 3 Lig’de şampiyon olma başarısı gösterdi. 2021-2022 sezonunda ise ANALİG takımı Türkiye 16’sına kaldı.

Foto: Tevfik Kapçı

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü Mustafa Abak