'Depremi bir beka sorunu olarak görmeliyiz'

TAKİP ET

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan, meydana gelen depremde iş ahlakının enkaz altında kaldığını depremin bir beka sorunu olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yapan İGİAD Başkanı Ayhan Karahan şu ifadelere yer verdi:

“Elazığ ve Malatya’da meydana gelen son deprem yerleşim alanlarımızın depreme karşı dayanıklı olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Depremler yerleşim alanları dışında bir zarara yol açmamaktadır. Yerleşim alanlarının depreme karşı dayanıklı yapacak olanlar bizleriz. Depreme karşı dayanıksız yapılan binalar yıkılarak ölüme sebebiyet verdiğini bir kez daha gördük. Deprem değil binalar öldürüyor. İş ahlakı ve yönetim anlayışımızın eksikliği nedeniyle yönetmeliklere aykırı; denetim eksikliği ve malzemeden çalınarak yapılan binalar depremde enkaza dönüşüyor, can ve mal kaybına neden oluyor.

Fay hattı üzerinde olan birçok şehrimiz depremin yıkıcı tehdidi altında bulunuyor. Küçük şehirlerimizde meydana gelen depremlerin yaralarını sarabiliriz, krizi yönetebiliriz ama büyük şehirlerde özellikle de İstanbul’da meydana gelebilecek büyük bir depremin ortaya çıkaracağı yıkımın, can ve mal kaybının üstesinden gelemeyiz, krizi yönetemeyiz ve ülke olarak enkazın altından kalkamayız.

Ülkemizin sınırlarını korumak için savunmaya verdiğimiz önem kadar yerleşim alanlarımızı depreme karşı dayanıklı hale getirmeyi de bir o kadar önemsemeli, depremi ülkemizin bir beka sorunu olarak görmeliyiz.

Son Elazığ depremini bir milat olarak görüp; büyük yatırımları erteleyerek bütün imkanlarımızı ve enerjimizi kullanarak bir seferberlik ilan ederek depreme karşı dayanıksız yapı stoğunu ivedi bir şekilde depreme karşı dayanıklı hale dönüştürmemiz gerekmektedir.”

 

‘depremi bir beka sorunu olarak görmeliyiz’ türkiye İktisadi girişim ve İş ahlakı derneği elazığ ve malatya’da meydana gelen son deprem depremler yerleşim alanları dışında