Depremzede yetiştiricilere milyon liralık hayvan desteği

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, deprem bölgesindeki yetiştiricilerin yaralarını sarmak için 909 milyon TL bütçeli canlı hayvan ve arılı kovanı bedelsiz olarak teslim ettiklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda depremden etkilenen illerde bedelsiz bir şekilde 909 milyon TL bütçeli büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan hayvan dağıtımları yaptıklarını duyurdular.

Hayvan yetiştiricilere 909 milyon TL bütçeli bedelsiz hayvan dağıtımı şu şekilde, 5 bin 804 büyükbaş, 43 bin 317 küçükbaş, 549 bin kanatlı hayvan ve 26 bin 318 arılı kovan dağıtıldı.

"YETİŞTİRİCİLERE 909 MİLYON TL DESTEK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabında hayvan dağıtımını şu ifadelerle paylaştı, “Deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin yaralarını sarmak için tüm imkânlarımızla ve kalbimizle çalışarak hayvan dağıtımını tamamladık.

Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan ’ın talimatlarıyla hayvanları telef olan yetiştiricilerimize toplam 909 milyon TL bütçeli canlı hayvan ve arılı kovanı BEDELSİZ olarak teslim ettik.

@TR_HAYGEM @TIGEM_GM Rabb’im ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın, her türlü afetten memleketimizi muhafaza eylesin...”dedi.

Depremzede yetiştiriciler hayvan desteği