Depremzedeler yaşadıklarını anlattı!

TAKİP ET

Şanlıurfa dahil 10 ilde meydana gelen 7.7 depremin yaraları yavaş yavaş sarılırken depremden etkilenen vatandaşlar, AFAD tarafından kurulan çadırlarda bekleyerek o anları kafalarından silmeye çalışıyor.

Depremden en az hasar gören Şanlıurfa’da depremzedeler o anda yaşadıklarını Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına anlattı.

Daha önce böyle bir deprem görmediklerini söyleyen vatandaşlar, depremden etkilenen diğer şehirler içinde yardımlarını eksik etmediklerini, kendilerine gelen yardımları Adıyaman, Hatay, Malatya gibi şehirlere sevk ettiklerini ifade etti.

Türkiye 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7'lik depremle uyandı. Deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Adıyaman'da ciddi şekilde hissedildi. Enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları sürerken Türkiye'de meydana gelen depremler dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

“ACIMIZ BÜYÜK”

Yaşanan depremden etkilenen ve evi hasar gördüğü için AFAD çadırlarında kalan Suphi Gögen, yaşanan depremden dolayı ülke olarak üzgün olduklarını açılan yaraların en kısa sürede kapatılacağını devletin yaşanan depremde vatandaşların yanında olduğunu belirtti.

Suphi Gögen depremle ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı, “Evlerimiz hasar gördü, ama yine de çok şükür hayattayız devletimiz bizlere sahip çıktı. Bizlere çadır battaniye gereken erzak yardımı yaptı. Diğer şehirlere göre Urfa’da can kaybı az oldu.  Fakat diğer şehirlerde hayatını kaybedenler de bizim insanımız. Onlara dua ediyoruz. Bize lazım olmayan eşyaları oraya götürmeye çalışıyoruz. Diğer illerde yerin altında insanlar var. Allah yar ve yardımcıları olsun.”

“ŞÜKRETMEK LAZIM!”

Yaşanan depremden dolayı evlerin ciddi hasarlar gördüğünü söyleyen, Hüseyin Şahinkuş her şeye rağmen şükretmek gerektiğini en az hasarla atlatıldığını ifade etti.

Hüseyin Şahinkuş, “Yaşanan deprem Allah’tan geldi. Kuldan gelmedi. Yine de şükretmek lazım. Sabretmek lazım. Depremden dolayı tabi ki hasar gören evlerimiz oldu. Ama yine de şükretmek lazım. Devletimiz ellerinden gelenleri yaptı vatandaşları mağdur etmedi. Çadır erzak yardımları yapıldı.” dedi.

“CANA GELMESİN MALAA BİR ŞEY OLMAZ”

Yaşadığı depremin mal kaybı üzerinde büyük bir etki bıraktığını fakat her şeyden önce can güvenliği geldiğini belirten Müslüm Özgenç “Deprem gecesi büyük bir telaşla kendimizi dışarıya attık. Şuanda parktayız şükürler olsun sağız. Daha önce böyle bir deprem yaşamadık. Eşyalarımız belki zarar görmüştür fakat yine de can sağlığı olsun diyelim. Devletimiz sağ olsun yine de yanımızda durdu. Bizlere çadır battaniye yiyecek falan dağıttılar.” ifadelerine yer verdi.

“ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR”

Üst üste yaşanan depremlerde evinde olduğunu söyleyen Yaşar Yaşi, her şeye rağmen ailesini evden çıkarmayı başardığını depremde binaların altında kalanların tez zamanda çıkma temenninde bulundu.

Yaşar Yaşi, “Deprem gecesi evdeydim. Ailemi dışarıya çıkarmak için iki defa binada mahsur kaldım. Ama ailemi kurtardım. Her şeye rağmen yaşıyoruz. Allah enkazların altında kalanların yar ve yardımcısı olsun.” İfadesini kullandı.

“ADIYAMAN’DAN GELDİM”

Meydana gelen depremden dolayı Adıyaman’da büyük mağduriyet yaşayarak Şanlıurfa’ya geldiğini söyleyen Adil Kaya AFAD tarafın kurulan çadırlarda hayatını idame ettiğini fakat çocukların elbisesi ve battaniye olmadığından dolayı mağdur olduğunu kısa sürede devlet yetkilileri tarafından sesine kulak verilmesini belirtti.

Adil Kaya “Ben Adıyaman’da yaşıyordum depremden sonra Urfa’ya geldim. Şuanda çadırlardayız.  Yarın öbür gün ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yardım istiyoruz. Umuyorum ki yardımlar tez zamanda ulaşır.  Battaniye giyim kıyafet lazım bize umuyorum ki devletimiz onları da temi eder.” şeklinde konuştu.

Depremzedeler Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri Şanlıurfa dahil AFAD tarafından