Depremzedelere iğrenç yorum yapanlara bakın ne oldu?

TAKİP ET

14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde özellikle deprem bölgesindeki oyların çoğunluğunun AK Parti'ye verilmesine karşı çirkin yorum yapanlara Ünlü oyunculardan cevap gecikmedi.

Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan sanatçılar, deprem bölgesinde yaşayan insanlara yapılan iğrenç yorumlar için kalkan oluşturdu.

Pazar günü yapılan seçimde özellikle deprem bölgeleri olan Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa illerinde AK Parti’nin oyların çoğunluğunu almasıyla muhalefeti destekleyen seçmenler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

"Hepiniz hak ediyorsunuz"

Depremzedelere “Keşke o depremde ölseydiniz”, “Hepiniz hak ediyorsunuz”, “Geberin” sözleri ortalığı birbirine kattı. Sözlere tepki gösteren sanatçıların kimisi video çekerek kimisi ise sosyal medya hesaplarından mesaj atarak yapılan paylaşımlara “Önce insan olun, siyasi görüşün hiçbir önemi yok” diyerek tepki gösterdi.

"Yaptığımız yardımlarla böbürlenecek insanlar değiliz biz"

Oyuncu Bergüzar Korel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eleştirilere tepki göstererek“Deprem bölgelerinden gelen sonuçlar hakkında yazılanlar tam da eleştirilen zihniyetin ta kendisi. Bu yazılanları her şeyini kaybetmiş insanlar okuyor. İnsanlar öldü! Hayatta kalmaya çalışan bir sürü insan tüm bu yazılanları okuduğunda ne hissediyor? Yapılan yardımların ve dayanışmanın hesabını soracak, böbürlenecek insanlar değiliz biz. Sevgiyi, umudu, bir olmanın, birlikte olmanın hayaliyle sadece iyiliği yanında olanlarız. Lütfen…” şeklinde konuştu.

"Sizler iğrenç yaratıklarsınız"

Oyuncu Sinan Albayrak’ta kısa bir video yayınlayarak “Şuana kadar seçimle ilgili tek bir şey paylaşmadım. Körelen kesimler için bir şey demedim. Herkesin fikrine saygı duydum. Bakıyorum bazıları özellikle deprem bölgelerinde oy çoğunluğunun AK Parti’nin almasının ardından iğrenç yorumlar yaparak, bizler sizlere yardım ettik kimse yoktu falan gibi iğrenç yorumlar yapıyor. Sizler iğrenç yaratıklarsınız.” diyerek tepki gösterdi.

14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri AK Parti Sinan Albayrak