Depsaş Enerji, Urfa'da faizsiz kredi bilgisi verdi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren çiftçi ve sulama birliklerine Ziraat Bankası tarafından sağlanan sıfır faizli 5 yıl vadeli ve cari borçlar için de sıfır faizli 1 yıl vadeli 'Tarımsal Sulama Elektrik Desteğiyle' ilgili Depsaş Enerji, basın toplantısını düzenledi.

Depsaş Enerji, sıfır faizli “Tarımsal Sulama Elektrik Desteğiyle” ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Depsaş Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, Depsaş Enerji Şanlıurfa İl Müdürü Şükrü Bereket ve Depsaş Enerji Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Ergün yaptı.

Basın açıklaması yapan Depsaş Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel: "Bizler Depsaş enerji olarak bölgemizde enerji tedariğini yapmakla görevli bir şirketiz.  Yaptığımız işin hem zorunlu tedarik kısmı hem de ikili anlaşmalar sözleşmelerle enerji tedariği yapıp sattığımız kısmı var ve bizim abone gruplarımız var bildiğiniz gibi tarımsal ticarethane mesken aydınlatma bunun gibi abonelerin enerjilerini tedarik ediyoruz." diyerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

"SIFIR FAİZLİ TARIMSAL ENERJİ KREDİSİNİN MÜJDESİNİ VEREBİLİRİM"

Sözlerini şu şekilde sürdüren Karagüzel: "Şanlıurfa ilimizde tüketilen elektriğin yaklaşık olarak yüzde35'ini yılına göre ise yüzde 40'ını tüketen tarımsal sulama aboneleri ile alakalı Ziraat Bankasının yürürlüğe almış olduğu sıfır faizli tarımsal enerji kredisinin müjdesini verebilirim." dedi. 

Tarımsal abone sayısının 16 bin 296'ya ulaştığını,  borçlu abone sayısının 14 bin 394  ve kaçak oranının da yüzde 35 olduğunu kaydederek şunları aktardı: “Şanlıurfa'daki çiftçilerin yüzde 88'inin borçlu olduğunu söyleyebilirim." dedi.

"TAMAMEN DSİ'YE YADA YEREL YÖNETİMLERE DEVREDİLMELİ"

Sulama birliklerinin yönetiminin ya tekrar tamamen DSİ'ye veyahut yerel yönetimlere devredilmesi ferktiğini vurgulayanKragöz: "Şanlıurfa'da biliyorsunuz onlarca sulama birliği var. Sulama birliklerinin şu anda yönetimi DSİ'nin atmış olduğu memurlar kanalı ile yapılıyor. Burada da bunun çok daha kurumsal bir yapı tarafından yönetilmesi gerekiyor ki hem çiftçilerin bundan daha fazla faydalanması hem de bizlerin yapılmış olan kanalda elektrik giderinin daha az olması hem çiftçi menfaatine hem de tedarikçi olarak bizlerin menfaatine  olması daha iyi olur. Daha iyi şekilde sulama yapılabilmek için sadece elektrikle yapılması bizim de hoşumuza giden bir durum değil, buradan net bir şekilde belirtiyorum dolayısıyla sulama birliklerinin yönetiminin ya tekrar tamamen DSİ'ye veyahut yerel yönetimlere devredilmesi şeklinde bir talebimiz var." şeklinde konuştu. 

KADER TOPAL/ URFA DEĞİŞİM

Tarımsal Sulama Elektrik Desteği Depsaş Enerji