Dertli Dolap'ın dertsiz misafirleri

TAKİP ET

Balıklıgöl Platosunda bulunan ve tahliye kanalının üzerinde su gücü ile ağır dönüşünü tamamlaması nedeniyle adını dertli dolap olarak alan su değirmeninin misafirleri, fotoğraf çektirmek için adeta sıra bekliyorlar.

Şanlıurfa’da artan turizm potansiyelinin en çok tercih edilen mekânları arasında bulunan Balıklıgöl Platosu içerisinde bulunan ve suyun akışına göre ağır ağır dönmesi nedeniyle adını dertli dolap olarak alan su değirmeni, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmek için en çok ilgi gösterdiği alan oluyor.

Yunus Emre’nin 'Benim adım dertli dolap' şiirinde anlattığı dertli dolap’a benzediğine dikkat çeken ziyaretçiler, şiirde Yunus Emre’nin dolap hakkında söylediklerine dikkat çekerek, “Suyun akış hızına göre dönüşünü tamamlayan ve adı dertli dolap olan su değirmeni, fotoğraflara çok güzel ilham kaynağı oluyor. Şanlıurfa her haliyle adeta tarih kokuyor. İnsanlık tarihinin sıfır noktası olarak adlandırılan bir yer. Her yönü ile tarih kokan Şanlıurfa'da bir taş bile bizler için büyük önem arz ediyor. Gerek inanç turizmi, gerekse tarihe yolculuk bazında bakıldığı zaman bile Şanlıurfa’da dertli dolap gibi figürler büyük önem taşıyor. 

Bizler de bu alanı ziyaret ederek, önce tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’yi görüyoruz. Ardından Harran ve Balıklıgöl’e gelerek bölgenin kendine has mistik kokusundan faydalanıyoruz. Ardından Urfa kalesi ve bölgedeki her figürle bütünleşerek fotoğraflarımızı çekip gittiğimiz yerlerde bu fotoğrafları arkadaş ve dostlarımıza göstererek Şanlıurfa’yı anlatıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Bülent Karaca / Urfa Değişim

balıklıgöl platosu yunus emre harran haberler son dakika Şanlıurfa