Dev teknede modern ebru sanatı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ebru sanatını alışılmışın dışına çıkaran Mehmet Alper Çiftçi, geliştirdiği büyük teknede 3 başlı Osmanlı ebru lalesini yaptı. Kumaşa işlediği dev laleyi ise moda ile buluşturdu.

Genel olarak küçük kağıtlar üzerine işlenen ebru sanatı, farklı uygulamalarla giyim sektörüne de öncülük ediyor. Ebru sanatını alışılmışın dışına çıkaran ve farklı bir yöntem uygulayan Ebru Sanatı Eğitmeni Mehmet Alper Çiftçi, 5 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde bir tekne geliştirdi. Teknede 3 başlı dev Osmanlı ebru lalesini yapan Mehmet Alper Çiftçi, bu eserini giyim sektöründe de değerlendiriyor.







Ebru sanatı günlük hayatta kullanışlı hale getirildi

Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştiren ve yaptıkları eserleri sanat sokağında sergileyen Eğitmen Alper Çiftçi, "Ebru sanatı genel olarak kağıt üzerine işlendiği için sadece çerçeveletip duvara asılıyor. Bu nedenle ebru ile yapılan eserler, günlük hayatta fazla kullanılmıyor. Biz ebru sanatına farklı bir alan çizdik ve bu sanatı günlük hayatta da kullanılabilir hale getirdik. Öncelikle 3 metre genişliğinde ve 5 metre uzunluğunda bir tekneye boyaları döktük. Ardından bu renkleri kumaşla buluşturduk. Bunun başarılı olduğunu gördük ve bu sanatı daha fazla geliştirdik. Şu anda ebru sanatı ile yaptığımız eserler, giyim sektöründe modaya yön veriyor. Bu renkler sadece kumaşlar üzerine değil, ayakkabı, çanta ve aksesuarlar üzerine de işleniyor." dedi.









 

dev teknede modern ebru sanatı Şanlıurfada ebru sanatını 5 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde bir tekne geliştirdi biz ebru sanatına farklı bir alan çizdik