Deva Partisi Eyyubiye kongresinde

TAKİP ET

Deva partisi Kurucusu ve genel Başkanı Ali Babacan'ın katılımıyla Şanlıurfa da Deva partisi 1 olağan Eyyübiye ilçe kongresi yapıldı.

Şanlıurfa Eyyübiye de bulunan Davet-i Ferh kongre salonunda yapılan kongreye deva partisi genel Başkanı Ali Babacan ve Şanlıurfa Büyükşehir DEVA partisi Başkanı Ahmet Tüysüz, DEVA parti teşkilatı ve Şanlıurfa STK’ların katıldığı kongrede Yoğun katılımın olduğu gözlendi. Yoğun güvenlik önlemlerin sağlandığı kongrede sık sık yapılan tezavratlarala coşkulu anlara sahne oldu.

Başkan Ali Babacan kongre salonunda yaptığı konuşmaya ilişkin şu sözlere yer verdi.”Konuşma yapan Babacan “Bizleri çok güzel ve coşkulu bir şekilde bizleri karşılayan Şanlıurfa halkına çok teşekkür ederim. Yaklaşık bir sene önce Urfaya il kongremizi yapmaya gelmiştik. Bu ülkenin insanı demokrasiyi fazlasıyla hak ediyor. Maalesef ülkemizin durumu hiç iyi gitmiyor adalet yok olmuş ekonomi çökmüş ve dolayısıyla bu durumda bizlere çok iş düşüyor. Türkiye’de geçmişte iktidar da görev aldığımız süreçte birçok insan hakkı adına hak ve özgürlükler getirdik. İnsanlar kendi ana diliyle mahkemelerde, savcılarla konuşabiliyordu. Ülkemizin güven ve refah seviyesini artırılmıştı fakat Aynı partide mücadele eden arkadaşlarımız tek tek ayrıldılar. Şu anda ne yazınki gece yarası karar alanıyor ve yürürlüğe koyulan bir ülke haline geldi. Merkez Bankası Müdürleri mevsimlik işçiye döndüler. Vatandaş elinde defter kalem, mutfak giderleri için hesap kitap yapıyor. Eleştiri yapan herkesi öğrenciler düşman sayıldı, adalet isteyenler düşman sayıldı. Bu ülke çok büyük başarılara imza atmış bir ülke kimse kusura bakmasın Sayın Erdoğan kusura bakmasın bu başarıları yıkmasına izin vermeyiz.” Dedi.
“İKTİDAR DUYSUNDA DERS ALSIN”
Babacan  konuşması sırasında sık sık tezavrat yapan coşkulu kalabalığa şu sözlerle eşlik etti.iktidar duysunda biraz ders alsın diyerek ardından sözlerine devam etti.” Sayın Erdoğan dönüp dolaşıp benim ve arkadaşlarımın iktidar da olduğumuz süre içinde ki başarıyı tekrar edip duruyor, ancak son 3 yıl içinde ki hükümet içinde ki yaşananları dile getirmiyor çünkü tek başına yönettiği hükümetin hiçbir başarısı yok. Buradan hükümete sesleniyorum biliyorsunuz son günlerde bir askeri operasyon yapılacağı gündeme gelmektedir. sakın ola da ekonominin bozulmasını askeri operasyonu bahane etmesinler zaten operasyondan önce de ekonomi kötüydü. Ekonominin gidişatını en çok çiftçi bilir mazot gübre fiyatları kat ve kat artı çiftçi ekmiyor biçemiyor. Bütün Urfa çiftçinin giderleri bir kanal İstanbul parsı kadar etmiyor. Ne diyor Sayın Erdoğan inadına yapacağım kanal İstanbul’u burada bu topraklar susuz bu toprakların suyla buluşması lazım, suya toprağa ekilen biçilen bir Türkiye ihtiyacımız var, kanlara değil. Keyfi yönetim merkez bankasını keyfine göre yönetilemez. Keyfi yönetim kendi ve yakınında ki bir kaç kişinin zengin olmasını sağlıyor. Bugün burada bir kongre yapılmıyor burada bir demokrasi tarihi yazıyoruz ve sizler demokrasi tarihimize Şanlıurfa tanıklık ediyorsunuz şahitlik” ifadelerinde bulundu.


E.Berfin Maçça Urfa / Değişim