Dicle Elektrik'ten, elektrik kesintileri iddialarına yanıt!

TAKİP ET

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak bölgelerinde hizmet veren Dicle Elektrik, elektrik kesintileri iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirdi .Yapılan açıklamada, Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Siverek ilçelerinde kırsal alanlarında yer alan hatlarda aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana geldiği eklendi.

Dicle Elektrik, sosyal medya hesabından elektrik kesintileri iddialarını ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada faaliyet alanı elektrik dağıtım hizmeti olan şirketin bazı medya kuruluşlarında yansıtıldığı gibi genel bir elektrik kesintisi yaptığı yönünde iddialar gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Tarımsal sulamadaki öngörülmeyen, kaçak ve kayıt dışı tarımsal sulamadan kaynaklı Mardin ili Kızıltepe ve Derik ile Şanlıurfa ili Viranşehir ve Siverek ilçelerinin kırsal alanlarına yer alan hatlarda aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana geldiği kaydedildi.

GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak bölgelerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) regülasyonlarına tabi olarak hizmet vermektedir. Faaliyet alanı elektrik dağıtım hizmeti olan şirketimizin bazı medya kuruluşlarında yansıtıldığı gibi genel bir elektrik kesintisi yaptığı yönünde iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

ARZ DENGESİZLİK SORUNLARI MEYDANA GELDİ

Yansıtıldığının aksine son bir haftada il ve ilçe merkezlerinin tamamına 7 gün 24 saat elektrik verilmektedir. Daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız üzere tarımsal sulamadaki öngörülmeyen, kaçak ve kayıt dışı tarımsal sulamadan kaynaklı Mardin ili Kızıltepe ve Derik ile Şanlıurfa ili Viranşehir ve Siverek ilçelerinin kırsal alanlarına yer alan hatlarımızda aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana gelmiştir.

BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Toplam köy/kırsal yerleşim alanının yalnızca binde ikisini teşkil eden tarımsal sulama faaliyetleri toplam elektrik tüketiminin yüzde 50'sini tek başına gerçekleştirmektedir. Bu alanlarda arz güvenliğinden etkilenmemek için oluşan arızaların giderilmesi amacıyla bakım ve onarım çalışmalarımız aralıksız yapılmaktadır.

Diğer bölgelerin etkilenmemesi için de kısmi kesintiler zaruridir. Bu kesintileri minimum seviyeye indirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgeye 10 yılda 1 milyar ABD Doları alt yapı ve üst yapı yatırımları yapmış olan şirketimiz, kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji vizyonu ile yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir.

JENERATÖR DESTEĞİ SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bölgede yaşayan 6.5 milyon nüfusa elektrik hizmetini kesintisiz sağlamak adına meydana gelen elektrik arızalarına müdahale etmek ve tarımsal sulamada kaçak kullanımı en aza indirmek adına çalışmalarımız aralıksız sürmektedir.

Elektrik kesintilerinden etkilenen, özellikle tibbi cihaz kullanma zorunluluğu olan vatandaşlarımıza, daha önce bilgilendirdiğimiz üzere bizlere başvurdukları takdirde jeneratör desteği sağlamaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatırız.”

Dicle Elektrik Diyarbakır Şanlıurfa Mardin Siirt Batman ve Şırnak