Dilenciliği meslek haline getiriyorlar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bulunan turistik ve kutsal mekânların önlerinde vatandaşların duygu sömürüsü dilenciler, oturdukları yerde para kazanmayı meslek haline getirmeye başladılar. Gün geçtikçe artan dilenciler vatandaşlara zor anlar yaşatıyorlar.

Şanlıurfa'ya gelen sığınmacıların birçoğu dilenerek geçimlerini sağlamaya çalışırken, iş yapmadan para kazanmayı adeta kendilerine meslek edindiler. Sayıları artarak çoğalan dilenciler, özellikle kutsal mekânların önünü mesken edinerek ziyaretçilere duygu sömürüsü yaparak para istiyorlar.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin birçoğunun savaş mağduru gibi görünerek dilendiklerini belirten vatandaşlar, duygu sömürüsü yapan sığınmacıların, kutsal mekânları mesken edindiklerinin altını çizdiler.



Önlem alınmıyor

Sığınmacı dilencilerin her geçen gün sayılarının artarak çoğaldıklarını dile getiren vatandaşlar, belediyelerin bu konuda gereken tedbirleri alması gerektiğini belirttiler. Dilencilerin birçoğunun engelli yakınlarını ya da kendi engellerini bahane ederek duygu sömürüsü yaptıklarını söyleyen Vatandaşlar, “Suriyeli sığınmacılar ülkemizde ve özelliklede Şanlıurfa da dilenciliği adeta meslek haline getirdiler. Birçoğu kendi engellerini ya da tekerlekli sandalyeye yerleştirdikleri yakınlarının engellerini kullanarak dileniyorlar. Şanlıurfalı vatandaşların maneviyata vermiş olduğu önemi bilerek hareket eden dilenciler, kullanmış oldukları Arapça kelimelerin arasına Allah’ın adını da yerleştirerek adeta can alıcı noktaya değinip halkın duygularını hiçe sayarak dileniyorlar.

Burada kolluk görevi yapan kurumlara büyük oranla sorumluluklar düşüyor. Öncelikle bu duygu sömürüsünü yapan kişilerin bir an önce toplumdan uzaklaştırılması gerekmekte. Bu insanlar zaten devletimizin himayesi altındalar.

Bunların her türlü ihtiyaçları zaten karşılanıyor. Bu kişilerin bir de dilencilik yaparak insanları mağdur etmeye hakları yok. Belediyelere seslenmek istiyoruz. Özellikle balıklıgöl gibi kutsal mekânların önlerinde bulunan bu dilencileri bulundukları yerlerden uzaklaştırın.

Bu kişilerin bir daha dilencilik yapmalarına müsaade etmeyin. Bunlara gereken cezalar verilmeli ve insanların duygularıyla oynayarak oturdukları yerden paralar kazanmalarına izin verilmemeli.” şeklinde konuştular.

 

Şanlıurfa haberler son dakika dilenciler