Diyarbakır annelerinden PKK'ya tepki!

TAKİP ET

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileler, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da 13 Türk vatandaşını şehit eden terör örgütü PKK'ya tepkisini gösterdi.

Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 532. gününe girdi.

Aileler, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen 13 Türk vatandaşı için Kur'an-ı Kerim okuttu.
Gözyaşlarını tutamayan anneler, zaman zaman ağıtlar yaktı. 

Aileler adına açıklama yapan Ayşegül Biçer, şehit olan 13 Türk vatandaşı için üzüntülerini dile getirdi. 

Biçer, terör örgütü PKK'nın alçak yüzünü bir kez daha göstererek 13 masum vatandaşı şehit ettiğini belirterek, 

"Biz anne ve babalar olarak devletimizin her  zaman arkasındayız.Bu yapılan saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Tek bir terörist ve tek bir evlat kalmayana kadar biz bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Çocuğu kandırılarak dağa götürülen ailelere de seslenen Biçer, "Bugün birlik beraberlik günüdür. Gelin hep beraber tek yürek olalım. Evlatlarımızı dağdan indirelim. Bu hain PKK ve uzantısı HDP, anneleri mücadelesinden vazgeçirmek için yıldırmak için  tehdit etti. Yetmedi kafamıza silah dayadı, evimizi yaktı, çocuklarımızın ölümünü paylaştılar ve çocuklarımızı tehdit ve baskı altında bize karşı konuşturdular. Bunu iyi bilsinler ki biz ölümüne devletimizin arkasındayız. Bütün çocuklarımıza seslenmek istiyoruz. Ne olursunuz artık hain alçak PKK terör örgütünün cani yüzünü görün. Kolluk kuvvetlerimize teslim olun"diye konuştu. insan hakları savunucularına da seslenen Biçer, "Şimdi soruyoruz sözde demokratlar, sözde aydınlar sözde sanatçılar sözde akademisyenler sözde insan hakları savunucuları ama, ancak, fakatlı cümleleri kuranlar bunu unutmayın ki haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandır" diyerek sözlerini tamamladı.