Diyarbakır'da seçim kararı alındı! Urfa halen sessiz

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Şanlıurfa İl Başkanlığına geçtiğimiz aylarda kayyum atanmıştı. Kayyum atanmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Şanlıurfa İl Başkanlığı tüzüğe aykırı olarak seçimle ilgili herhangi bir karar alınmazken benzer bir durumun yaşandığı Diyarbakır İl Başkanlığına mahkeme kararıyla kayyum atandı.

CHP Şanlıurfa’da kendi içerisinde oluşan sorunlardan dolayı CHP tüzüğüne aykırı davranmaya devam ediyor. 21 Şubat tarihinde görevden alınan Hayrettin Cidir’in yerine kayyum olarak atanan Ferhat Karadağ atanmıştı. Tüzükte belirtilen içtihatlara aykırı olarak verilen süre içerisinde herhangi bir seçim kararı alınmamasından dolayı konu mahkemeye taşındı. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı için mahkeme kararı beklenilirken benzer bir durumun yaşandığı Diyarbakır CHP İl Başkanlığı için mahkemeden karar çıktı.

En kısa Sürede Genel Kurul Çağrısı Yapıldı

Ankara 9. Sulh Mahkemesi’nin aldığı karar neticesinde Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan Gönül Özel ve yönetimi görevine son verildi. Yerine 7 kişilik bir heyet atandı. Mahkeme kararında istinaf yolu açık olmak üzere partiyi en kısa yasal sürede genel kurul çağrısı yapmak üzere yetki verdi.

Diyarbakır’da yasal süre içerisinde seçime gidip gidilmeyeceği merak ediliyor. Şanlıurfa’da yasal süre dolmasına rağmen seçime gitmemesi tepkilere neden oluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Diyarbakır İl Başkanlığı