Doğa harikası çöplerden geçilmiyor

TAKİP ET

Şanlıurfa-Adıyaman arasında bulunan doğa harikası şelalenin çevresinde piknik yapmaya giden vatandaşlar, yine başka piknikçilerin sebep olduğu kötü koku ve oluşan çöp yığınlarından rahatsız oluyor. Vatandaşlar, belediyenin biran önce bölgeyi temizlemesini istiyor.

Atatürk Baraj Gölü’nde oluşan bir sızıntı nedeniyle Şanlıurfa – Adıyaman sınırında oluşan Bozova şelalesi doğal görüntüsü ile görenleri hayran bırakıyor. Şanlıurfa ve Adıyaman’ın her bölgesinden buraya piknik yapmaya gelen piknikçiler tarafından bırakılan çöplerden dolayı doğal ortamda bozulma meydana gelmeye başladı. Aşırı çöp ve bundan kaynaklı oluşan kötü kokular, diğer piknikçiler rahatsız ediyor.

 

Yetkili kurumlar gereken temizlik önlemlerini almıyor

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da vatandaşlar serinlemek için Atatürk Barajı, Kaptaşı ve şelalenin bulunduğu alanlara akın ediyor. Ancak vatandaşların piknik yaptığı bu alanlarda çöplerini yerinde bırakması çevre kirliliğine neden oluyor. Yetkililerin de birçok yeşil ve sulak alanlarda temizlik görevini üstlenmemeleri, çöp dağlarının oluşmasına neden oluyor.

 

İnsan sağlığını tehdit ediyor

Belediyelerin piknik alanında düzenli olarak çöpleri toplamadığı iddia ediliyor. Alanda piknik yapan vatandaşlar kendi imkanları ile çöpü toplandıklarını söyledi. Ancak birçok kişinin çöpleri gerisinde bırakması nedeniyle alan adeta belediye çöplüğüne döndü. Biriken çöp yığınları Koronavirüs salgını sürecinde bile temizlenmediği içi insan hayatını tehdit eder duruma geldi.

 

Vatandaş tepki gösterdi

Çöplerin birikmesiyle çevreye kötü kokular bırakması bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Piknik yapan vatandaşların birçoğu şelalenin kirlenmesine sessiz kalırken, bazı vatandaşlar ise eline poşeti alarak çöpleri toplamaya çalıştı. Söz konusu alanda biriken çöpler bölgeye yabani hayvanları da çekerek ayrı bir tehlike oluşturuyor.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim




Şanlıurfa-adıyaman doğa harikası şelale piknikçiler çöp yığınları