Doğrudan temin yemek firmalarını da vurdu

TAKİP ET

Birçok kurum tarafından rekabet ortamının önemsenmemesi sonucu ihalenin doğrudan Şanlıurfa dışındaki firmalara verilmesi yerli firmaları zarara uğrattı. Yerli yemek firma işletmecileri ise sorunlarını Şanlıurfa Ticaret ve Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek'e iletti.

Şanlıurfa’da birçok kurum ihaleye çıkmadan yapılacak olan çalışmaları doğrudan bazı firmalara verdiği iddia ediliyor. Bu durum birçok firmaya zarar verirken, yemek firmalarını da sıkıntıya soktu. Şanlıurfa Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği yönetimi ve üyeleri ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek’i ziyaret ederek, konu ile ilgili sorunlarını iletti.

 

‘Rekabet olmadan doğrudan ihale veriliyor’

Başta ihaleler olmak üzere ticari alanda yemek firmalarının karşılaştıkları sorunları aktaran Şanlıurfa Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hidayet Baysal, ŞUTSO Başkanı Peltek’e yaptıkları kamu kurum ve kuruluşlarının yerel yönetimlerin yerel firmaları desteklemesini talep etti. İhale kanunundaki bazı boşlukları kullananların yerel firmaları bu şekilde devre dışında bıraktıklarından yakınan yemek sanayicileri, içinde bulunan ekonomik şartların da göz önüne alınarak yerelde firmaların desteklenmesinin öncelikli olması gerektiğini söyledi. Taşımalı eğitim veren ve pansiyonlu okullarda öğrencilere verilen yemeklerin, doğrudan ihale ile öğretmenevlerine verildiğini iddia eden üyeler, bu şekilde yerel firmaların hareket alanlarının kısıtlandığını ifade etti. Sektörleri ile ilgili kamu hastanelerinin birleşik olarak yemek ihalelerine çıkmasının katılımcı firma sayısını düşürdüğüne dikkat çeken yemek sanayicileri, yerel firmaların ihaleye alınacak şekilde düzenlemeler yapılmasını talep etti.





Peltek: Rekabet ortamının oluşması için gerekeni yapacağız

ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek ise ilk günden bu yana yerel firmaların kalkınmasına öncelik verdiklerini, bu yönde her türlü girişimde bulunduklarını belirterek, sorunların çözümü konusunda gerekli görüşmelerin yapılacağını kaydetti. Peltek, “İstihdam yatırım konusunda bu şehirde elini taşın altına koymuş tüm yatırımcıların haklı talepleri konusunda gerekli tüm girişimleri bugüne kadar yaptık, bundan sonra da bu yönlü çalışmalarımız devam edecektir. Firmalarımızın rekabetin içinde yer almaları konusunda gerekli görüşmeleri sağlayacağız.” dedi.

 

doğrudan temin yemek firmalarını da vurdu birçok kurum tarafından rekabet ortamının önemsenmemesi ‘rekabet olmadan doğrudan ihale veriliyor’ Şanlıurfa ticaret ve odası (Şutso)