Dolu yağışı tarım ekinleri olumsuz etkiledi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Bozova ve Suruç ilçelerinde etkili olan Dolu yağışı, tarım arazilerini ve fıstık ağaçlarını da olumsuz etkiledi.

Son zamanlarda sağanak yağışın etkisini daha fazla sürdürdüğü Şanlıurfa'da bazı tarım arazileri sel sularına maruz kalırken, ekin alanları da sağanak yağıştan olumsuz etkilenmişti. Bu kez sağanak yağışın yerini Dolu aldı. Dolu yağışı nedeniyle tarım arazilerindeki ekinler ve filizlenen ağaçlar da zarar gördü.

Son yılların en bereketli yılını yaşayan Şanlıurfa’da çiftçiler, etkili olan yağışla gelen berekete sevindi. Ancak son haftalarda yer yer etkili olan sağanak yağış nedeniyle çiftçiler büyük zarara uğradı. Özellikle sağanak yağış sonrası oluşan büyük seller nedeniyle tarım arazilerinde yer alan arpa, buğday ve mercimek gibi ürünler toprağın sel altında kalması nedeniyle ürünler heba oldu.

Bozova ilçesine bağlı Akmağara Mahallesinde etkili olan sağanak yağış sonrası fıstık ağaçları geçtiğimiz günlerde zarar görmüştü. Bu kez etkili olan Dolu yağışı sonrası tarım arazilerindeki ürünlerle beraber fıstık ağaçları da zarara uğradı. Bozova ve Suruç kırsal mahallelerinde 10 dakika etkili olan dolu yağışından sonra fıstık ağaçlarındaki yapraklar yere dökülmeye başladı.

 

Şanlıurfa haberler son dakika bozova suruç dolu