Dostluk sofrasında buluştular

TAKİP ET

Suriye sınırının sıfır noktasındaki Akçakale ilçesinin Bulutlu Kırsal Mahallesinde Arap, Kürt ve Suriyeli vatandaşlar, dostluk ve kardeşlik sofrasında buluştu.

Sınırın sıfır noktasında kurulan 7 çadırda kurulan dostluk ve kardeşlik sofrasına Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ve Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, kanaat önderleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.







Akçakale ilçesinin Bulut Mahallesinde kurulan dostluk ve kardeşlik sofrasında bir arada yemek yiyen Arap, Kürt ve Suriyeliler tarafından birlik ve beraberlik mesajı verildi.





"Bu sofra, kardeşlik sofrasıdır" diyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, “PYD bayrakları arkamızda, bu haçlı seferine sizlerin bu birliği, beraberliği ile ve sizlerin gayreti ile PYD’yi buradan göndereceğiz. PYD’yi buradan gönderip asli unsur olan Suriye’nin asıl sahiplerini Telabyat’a, Resulayn’a ve Ayn-El Arab'a inşallah geri göndereceğiz. Bu süreçte sizlerden birlik istiyoruz, beraberlik istiyoruz, birlikte hareket etmeyi istiyoruz. Bizler burada kardeşiz. Kardeşler zor günlerde bir arada olur. Bu zor günleri de inşallah hep birlikte iyi günlere çevireceğiz.” dedi.



 

dostluk sofrasında buluştular suriye sınırının sıfır noktasında akçakale ilçesinin bulutlu kırsal mahallesinde 7 çadırda kurulan dostluk ve kardeşlik sofrası kanaat önderleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı