Dusak müjdeli haberi duyurdu! 2024 yılında hizmete açılacak

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinde Dr. Osman Aşkın Bak, Şanlıurfa'da bin kişilik öğrenci yurdunun 2024 yılında açacaklarını paylaştı.Yurt projesi ile ilgili soruyu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof.Dr. Abdürrahim Dusak sordu.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof.Dr. Abdürrahim Dusak, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a Şanlıurfa’da üniversite öğrencileri için yeni yurt projelerinin olup olmadığını sordu.

Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdürrahim Dusak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinde söz alarak Dr. Osman Aşkın Bak’a, “Şanlıurfa'da üniversite öğrencilerinin olduğu 8 yurdumuzda toplam 5 bin kişilik yurt kapasitemiz bulunmaktadır ve artırılmasına yönelik çalışmalarınız var mıdır?” sorusunu sordu.

Osman Aşkın Bak ise, Dusak’ın sorusuna inşaat çalışmalarının olduğunu kaydederek, “Şanlıurfa'da bin kişilik yurt projesi yer almaktadır. Söz konusu projenin inşaat projesi devam etmektedir 2024 yılında bunu açacağız” dedi.

Ayrıca Dusak, Siverek ve depremden etkilenen bölgeler arasında olduğu için depreme dayanıklı ağır çelikten yapılacak 500 kişilik yeni bir yurt projesinin çalışma aşamasında olduğunu ve en kısa zamanda ihale sürecinin başlayacağının sözünün de alındığını paylaştı.

Prof. Dr. Abdürrahim Dusak müjdeli haberi sosyal medya hesabı üzerinde şu ifadelerle duyurdu:

“Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Şanlıurfa’da ihtiyaç duyulan KYK yurtları hakkında sorular yönelttik. 2024 yılında inşaatı devam eden ve 1000 kişilik kapasiteye sahip bir yurdun açılmasının planlandığı bilgisini aldık.

Ayrıca, talebinde bulunduğumuz Siverek ilçemizde, depremden etkilenen bölgeler arasında olduğu için depreme dayanıklı ağır çelikten yapılacak 500 kişilik yeni bir yurt projesinin çalışma aşamasında olduğunu ve en kısa zamanda ihale sürecinin başlayacağının sözünü aldık.

Bu gelişmelerin Şanlıurfa ve Siverek için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı Dr. Osman Aşkın Bak