Düzensiz beslenmeye karşı nane limon

TAKİP ET

Kurban bayramı sonrasında düzensiz beslenmenin mide sorunlarına yol açabileceğini söyleyen Aktar Bakır Demirkol, vatandaşların nane limonu evlerinden eksik etmemeleri gerektiğini söyledi.

Kurban bayramı sonrasında vatandaşların mide şikâyetleri olduğunu söyleyen Aktar Bakır Demirkol, düzensiz beslenmenin mide şikâyetlerine yol açabileceğini söyledi. Demirkol, mide şikâyeti ile gelen vatandaşlara nane limon çayı önerdiğini belirterek, sindirim yollarında bu çayın etkili olduğuna dikkat çekti.

Nane limonun faydalarını sıralayan Demirkol, “Nane yağı ve nane çayı çeşitli sindirim, mide ve bağırsak sorunları için binlerce yıldır kullanılmaktadır. Hatta arkeolojik kanıtlar aslında nane bitkisinin 10 bin yıl öncesinden beri besin takviyesi olarak kullanıldığını kanıtlamıştır. Nane çayı gaz giderici olarak bilinmektedir. Bu da vücutta birikme nedeniyle oluşan şişkinlik, kramp ve mide rahatsızlıklarına neden olan gazın giderilmesine yardımcı olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca Ateşi düşürür. Nanenin sahip olduğu mentol etkisi soğutma görevi görerek, yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olur. Nanedeki mentol faktörü vücudu terleterek soğumasını sağlamaktadır. Nane çayının sindirilmesiyle toksinler terleme yoluyla vücuttan dışarı atılır ve böylece vücuttaki ateş düşmektedir. Nane çayı içmek ayrıca yüksek ateşin oluşturduğu semptomlara da iyi gelmektedir. Nane limon, kötü nefesi azaltır. Kötü nefes probleminden muzdarip olan kişiler daha hoş bir koku sağlaması için nane çayını yudumlayabilirler. Düzenli olarak nane çayı içmenin kalıcı kötü nefes problemlerinden kurtulmak isteyenlere yardımcı olacağı söylenmektedir. Ancak bu iddiaların bilimsel anlamda tamamen onaylanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Mehmet Küçük / Urfa Değişim

kurban bayramı hazmı kolaylaştırmak için ne yapılmalı? aktar bakır demirkol mide sorunlarına yol açan nane limon