Eczanede ilginç koronavirüs önlemi

TAKİP ET

Antalya'nın ardından Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de bir eczane esnafının koronavirüs saldını nedeniyle müşterilerle arasına şeffaf naylonla koruma yaparak önlem aldı. Naylonlu önlem, beğeni aldı.

Dünyayı tehdit eden ve Türkiye’de de vaka sayısı artan koronavirüs salgınından korunmak için vatandaşlar farklı teknikler uyguluyor. Viranşehir Devlet Hastanesi karşısında bulunan Eczane esnafı da çalışma alanının önüne şeffaf naylon ile koruma yaptı. Eczaneye gelen müşteriler, açılan küçük pencereden ilaçlarını alıyor.

 

Müşterilerle çalışanlar arasındaki teması önlüyor

Viranşehir ilçesinde koronavirüsten korunmak için önlemler artırılırken, eczane esnafının naylonlu koruma yöntemi vatandaşlar tarafından da beğeni aldı. İlaç reyonlarını da korumaya alan esnaf, çalışanlar ile müşteri arasındaki teması da önlemiş oldu. Uygulanan bu yöntemle temasın az olduğu eczanede, hem çalışanlar, hem hastalar hem de hasta yakınları kendilerini daha fazla güvende hissediyor.

 



1 metre kuralına uyuluyor

Virüsün bulaşma riskinden korunmak için 1 metre mesafeye dikkat edilmesi konusunda sürekli uyarılar yapılırken, söz konusu eczanede de 1 metre kuralına uyuluyor. Şeffaf naylonlu koruma sayesinde eczane çalışanları ve müşteriler arasında koruma sayesinde en az 1 metre mesafe oluyor.

 

Hem çalışanlarımızı hem de müşterileri koruyoruz

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan eczane işletmecisi Abdurrahman Bulut, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında böyle bir uygulama ile hem çalışanlarımız hem de müşterilerimizi bir nebzede olsa koruyoruz.” dedi.

 



Salgından korunmak için alınan bu önlemin müşteriler tarafından da çok beğenildiğini ifade eden Bulut, alınan tedbirler kapsamında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

 

Eczaneye gelen hasta ve hasta yakınları da naylonlu korunma uygulamasından oldukça memnun kaldığını dile getirdiler.



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

eczanede ilginç koronavirüs önlemi dünyayı tehdit eden ve türkiye’de de vaka sayısı artan müşterilerle çalışanlar arasındaki teması önlüyor 1 metre kuralına uyuluyor hem çalışanlarımızı hem de müşterileri koruyoruz