Eğitim gönüllüleri, çocukları Göbeklitepe'ye götürdü

TAKİP ET

Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçesinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, yaz etkinliklerine kayıt yaptıran yaklaşık 300 ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuğa gönüllü üniversite öğrencileri tarafından eğitim veriliyor. Çocuklar gönüllüler tarafından Göbeklitepe'de gezdirildi.

Eyübiye’de bulanan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Şanlıurfa şubesinde yaz etkinlikleri kapsamında ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara 20’yi aşkın gönüllü üniversiteli tarafından eğitim ve spor eğitimleri veriliyor.

Eyyübiye bölgesindeki çocuk kampüsünde birebir eğitim desteği gerçekleştiren Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı paydaşları 2018 yılından bu yana ilkbahar ve yaz etkinlikleri döneminde çocukları etkinliklerde buluşturmaya devam ediyor.



Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı gönüllü uzmanı Fatma İnan eşliğinde gönüllülerle birlikte Göbeklitepe gezisi düzenlendi. Gönüllü Arkeoloji öğrencisi Rabia Uygur, BESYO öğrencisi Müslüm Hatipoğlu, Tarih bölümü öğrencisi Hilal Alıcı, Tarih bölümü öğrencisi Meryem Bozancir, Hemşirelik öğrencisi Ömer Kurtboğan destekleriyle ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar gezdirildi.



Arkeoloji bölümü öğrencisi ve eğitim gönüllüsü Rabia Uygur tarafından çocuklara Göbeklitepe ile dünya tarihinin yeniden yazıldığını ve dünyada tarihçi ile arkeologların ilgi odağı olduğunu ifade etti.

Suna Kıraç’ın öncülüğü ile 23 Ocak 1995 tarihinde, devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla kurulan TEGV, Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı ilkbahar ve yaz etkinlikleri döneminde çocukları kucaklıyor. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara okuma-yazma, matematik, fen, bilişim ve sanat olmak üzere beş alanda destek veren TEGV, sonbahar, ilkbahar ve yaz dönemlerinde çocuklara etkinliklerle ulaşıyor. TEGV kuruluşundan bu yana 2,5 milyonun üzerinde çocuğa ve 75 binin üzerinde gönüllüye ulaştı.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

tegv Şanlıurfa sevgi-erdoğan gönül eğitim parkı türkiye eğitim gönüllüleri vakfı eğitim gönüllüleri çocukları göbeklitepeye götürdü gönüllü arkeoloji öğrencisi rabia uygur besyo öğrencisi müslüm hatipoğlu tarih bölümü öğrencisi hilal alıcı tarih bölümü öğ