Eğitim İş Sendikası Sultanoğlu'nu istenmeyen adam ilan etti

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya Fevzi Kurt'un yerine İl Milli Eğitim Müdürü olan atanan Asım Sultanoğlu'na tepkiler devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, 'gittiği birçok ilde istenmeyen birisini 'istenmeyen adam' olarak ilan ediyoruz' denildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında, “Karaman’daki 45 çocuğa cinsel istismar uygulandığı zaman sorumluluk alanındaki çocuklara sahip çıkamayan, Şanlıurfa’daki çocuklara nasıl sahip çıkacak?” diye soru soruldu.

Karamanda 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar vakfının soruşturmasında adı şaibeli olan dönemin il milli eğitim müdürü Asım Sultanoğlu atamasına tepki göstermek için buraya geldiklerini söyleyen Eğitim İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sedat Kayaokay, “Olayın yaşandığı tarihlerde Karaman’da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Asım Sultanoğlu hangi başarısından dolayı ilimize atanmıştır.Soruyoruz Karaman’daki 45 çocuğa cinsel istismar uygulandığı zaman sorumluluk alanındaki çocuklara sahip çıkamayan, Şanlıurfa’daki çocuklara nasıl sahip çıkacak?” dedi.

Eğitim İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sedat Kayaokay ve Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem basın açıklaması yaptı.

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay yaptığı bası açıklamasında şu sözleri kullandı:

"Bugün milli eğitim tarihimizin en utanç verici atamalarından birine dikkat çekmek, tepki göstermek için buradayız. Yoksulluğu nedeniyle öğrencilerinin çoğunun eğitime aralıksız devam edemediği, çok sayıda öğrencisinin küçük yaşlarına rağmen çalışmak durumunda kaldığı, taşımalı eğitim denen garabet nedeniyle öğrencilerin okullarına ulaşmak için yollarda adeta süründüğü, kız çocuklarının okullaşma oranı açısından en geride olduğu, yani eğitimin zaten kan ağladığı ve acil iyileştirmeler beklediği Şanlıurfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak kimin atandığını deşifre etmeyi, Eğitim-İş olarak vazifemiz sayıyoruz.

7 yıl önce Karaman’da Ensar Vakfı’na bağlı yurtlarda 45 çocuğa tecavüz edilmesi skandalıyla ilgili hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, bu şehre il milli eğitim müdürü olarak atanmıştır.

Oysa skandalın yaşandığı dönemde Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Sultanoğlu’nun, olayın failiyle fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Bu da yetmezmiş gibi; dönemin Karaman Milli Eğitim Müdürü olan Asım Sultanoğlu'nun, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın müzekkeresinde "İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı'na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır" yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu belgelenmişti.

Hatırlanacak olursa skandalla ilgili görülen davada, çocuklara tecavüz eden Muharrem Büyüktürk, 508 yıl ceza almış ancak yargılama, arka plandaki örgütlenmeye dokunmamıştı.

Sultanoğlu hakkında 2019’da, yani skandaldan 4.5 yıl sonra, soruşturma izni verilmiş ancak buradan da bir sonuç çıkmamıştı.

Karaman'da Ensar Vakfı skandalı sonrasında Sultanoğlu’nun Bursa ve Kahramanmaraş’ta İl Milli Eğitim Müdürü olması gündeme gelmiş fakat tepkilerinin ardından atamalar iptal edilmişti.

Şimdi geldiğimiz noktada, ya olayın unutulduğuna olan yanlış kanaat ya da seçimi kazanmanın rahatlığıyla, Sultanoğlu, hakkındaki ağır şaibelere rağmen Urfa gibi kritik bir ilimize eğitim müdürü olarak atanmıştır.

Aydın eğitimcilerin sosyal medyadaki beğenileri bile sürgün ve görevden almaya bahane edilirken, eğitimin yöneticilerinin karanlık bir ajandayla ve bu denli pervasızca belirlenmesi nasıl bir eğitim sistemi inşa edilmeye çalışıldığının da göstergesidir.

Özgür Eğitim Sen, Tartışmalı Bir Şahsın Urfa Milli Eğitime Atanmasını Talihsiz Buldu

Özgür Eğitim Sen, Tartışmalı Bir Şahsın Urfa Milli Eğitime Atanmasını Talihsiz Buldu

Görünen o ki artık dernek maskesi tarikatları hoş etmek, çocuklarımızın güvenliğinden de, kamuoyunun tepkisinden de önemli hale gelmiştir.

Sultanoğlu’nun atanır atanmaz AKP İl Başkanlığını ziyaret etmesi de liyakatin değil yandaşlığın esas alındığının kanıtıdır. 

Başöğretmen’in eğitim neferleri olarak, Eğitim-İş olarak, lafı hiç dolandırmadan uyarıyoruz:

Asım Sultanoğlu’nun yeri müdürlük makamı değil sanık sandalyesidir!

Atatürk’ün biz öğretmenlere emanet ettiği gelecek nesiller, sahipsiz değildir!

İstismar suçlusu vakıfları savunan ve görevde ağır ihmali bulunan bir kamu görevlisi olan Asım Sultanoğlu’nun ataması derhal iptal edilmeli, yeni skandallara kapı aralanmamalıdır.

İlan ediyoruz: Eğitim-İş olarak konunun takipçisiyiz!  Bu rezilliğin peşini bırakmayacak, hem hukuken mücadele verecek, hem atama iptal edilmezse tepkimizi yükselterek göstermeye devam edeceğiz!

Çocuklara karşı işlenen suçlar, dünyada en affedilmeyecek olanlardır; çocuklara bayram hediye ederek kurulmuş bu Cumhuriyet’te çocuklara karşı suç işlenmesinin olağanlaştırılmasına, unutturulmasına müsaade etmeyeceğiz!"  ifadelerini kullandı. 

ŞANLIURFA İL MİLLİ MÜDÜRLÜĞÜNE ATANMASINI SAĞLAYAN YETKİLİ KİŞİLER KİMLERDİR?

Kayaokay, “En önemli görevi okul güvenliğini ve çocukların güvenliğini sağlamak olan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Karaman’da bu görevi yerine getirmemesine rağmen ödüllendirilerek, Şanlıurfa İl milli müdürlüğüne atanmasını sağlayan yetkili kişiler kimlerdir?

Şanlıurfa'nın çocukları Şanlıurfa’nın milli eğitimi geçmişte sorumluluk alanındaki 45 çocuğa tecavüz edilen yurtlardan haberim yoktu diyerek kendini savunan ve “haberi" olmayan bir yöneticiye teslim edilemez.

Karamanlı çocukları koruyamayan, Şanlıurfalı çocukları koruyabilir mi?

 Buradan tüm Şanlıurfalı hemşerilerimize sivil toplum kuruluşlarına vicdanı ve fikri hür olan herkese çocuklarımıza sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz.

Toplumu yoksulluğa mahkum edip bu yoksulluğu istismar alanı haline getirenler ve bu aciz manzarayı halkın dini duygularını sömürerek kapatmaya çalışanlar söz konusu kendi çocukları olsa gösteremeyecekleri tavrı söz konusu vatandaşın çocukları olunca son derece anlayışlı kimliklere bürünerek sergilemektedirler.

Yeter artık her anlamda eğitimde son sıralarda olan öğretmen açığı, kalabalık sınıf mevcudu, okullardaki temizlik personelleri gibi birçok sorunu olan Şanlıurfa’mızda artık daha ciddi bir neden ile çocuklarımızı okula göndermeye de korkar olacağız.

Karaman’daki cinsel istismar olayında adı şaibeli olan ve soruşturma geçiren milli eğitim müdürünü istemiyoruz. Şanlıurfa’daki tüm çocuklarımız adına bu atamayı kabul etmiyoruz etmeyeceğiz.

Atama geri çekilene kadar da mücadeleye devam edecek, eğitim-iş olarak her fırsatta bu atamaya karşı çıkacağız.

Karaman'daki çocukların başına gelenler Şanlıurfalı çocukların başına gelmesin diye halkımızı çocuklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Çocuk tecavüzü gibi ağır bir suçun işlenmesinde en iyimser haliyle ağır ihmali olan bir yöneticinin en azından bu ağırlığı taşıyarak bir daha eğitim yöneticisi olmaması gerektiğini yalnızca bizler değil, Şanlıurfa'da bulunan tüm eğitim sendikaları ve yöneticileri de talep etmesi gerekirken

Maalesef görünen o ki Sarı sendikaların böyle bir kaygısı olmadığı gibi, aksine bir takım STK’lar ile Asım sultanoğluna destek açıklamalarında bulunuyorlar .

Tüm sendikal süreçlerini daha fazla koltuk kapmak için işvereni ve işveren temsilcilerini alkışlamakla geçiren yapıları, söz konusu Şanlıurfalı çocukların  eğitim geleceği ve güvenliği olduğunda bu yanlış atamayı alkışlamayı bırakarak sakince gerçeği düşünmeye ve Şanlıurfa daha iyilerini hakkediyor gerçeğine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Karaman’daki sorumluluğunu yerine getirmeyerek adeta çocuk istismarına göz yuman ve soruşturma geçiren, gittiği bir çok ilde istenmeyerek tepkilere neden olan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Asım Sultanoğlu’na siyasi olarak adeta dokunulmazlık sağlansa da biz de diplomasideki bir  terimle onu koruyanlara cevap vererek Asım Sultanoğlu’nu "Persona Non Grata" yani " “İstenmeyen Adam" olarak ilan ediyoruz.

Eğitim-İş olarak bu atamayı kabul etmiyoruz etmeyeceğiz” dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü