'Ehliyetli Emlakçılarla alışveriş yapmaya dikkat edilmeli!'

TAKİP ET

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Selehattin Tokmak, "Vatandaşlarımız ev alırken, eğitimli emlakçılardan alışveriş yapmalarına dikkat etmelidir." dedi.

 Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Selehattin Tokmak, emlakçılara yönelik yürürlüğe giren yasa ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Yetki belgesi almadan kimsenin emlakçılık yapamayacağı ile ilgili bilgi veren Selehattin Tokmak, "Bilindiği üzere yasamız, 5 Haziran 2018 yılından itibaren yürürlüğe girerek Resmi Gazete'de yayımlandı. O tarihten itibaren, üyelerimize birçok bilgilendirme toplantıları yaptık. Kendilerine yasanın ne getireceği hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı daha düzenleyerek üyelerimize emlakçılık işinin nasıl yapılması konusunda yeniden bilgiler vererek bu işi gerçek manada anlamalarını ve prosedüre uygun bir şekilde yapmalarının yollarını öğrettik." dedi.



'Emlak müşavirlerinin bir an önce yetki belgelerini almaları gerekiyor'

5 Haziran 2018 tarihinde çıkan yasanın 2019 yılının 5 Aralık tarihine kadar zamanı olduğuna dikkat çeken Tokmak, "Bizde üyelerimizin şu ana kadar müracaatları bulunuyor. 5 yıl geçerli yekti belgelerini Ticaret İl Müdürlüğünden almaları gerekiyor. Bakanlık, bizleri yeni çıkan yasada, bazı haklardan faydalandırdı. Bu nedenle üyelerimizin ŞUTEM’e bağlı Emlak müşavirlerinin bir an önce bizlere veya direk il müdürlüğüne gelerek başvuru yapıp yetki belgelerini almaları gerekiyor." diye konuştu.



'500 üyeden 100'üne yetki belgesi verildi'

"Emlak müşavirlerinin başvurularını yapmamaları halinde 5 Aralık 2019 tarihinden itibaren Valilikler aracılığıyla denetimlere başlanacak yeterlilik belgesi ve işyeri açma ruhsatı olmayanlar hakkında yasal işlemler uygulanacak." diyen Oda Başkanı Selehattin Tokmak, "Bu gibi yaptırımlara maruz kalmak istemeyen üyelerimiz bir an önce bu belgeleri almaları gerekiyor. ŞUTEM’e kayıtlı olan emlak müşavirlerimiz belirli bir eğitimden geçmiş durumdadır. Odamıza kayıtlı 500 üyemiz bulunmasına rağmen 100’e yakın üyemize yetki belgesi vermiş durumdayız." şeklinde konuştu. 



'Emlakçılık, artık bir masa, bir kasa değil'

"Halkımız bu müşavirlere güvenmeli. Bu emlakçılar yatırımcıyı yönlendirme açısından bu konuda uzmanlaşmış kişilerdir." sözlerini kullanan Tokmak, "Halkımızın yapması gereken en önemli iş, bizim burada yetki belgesi verdiğimiz emlakçılarımızla çalışıp emlak yatırımlarını ona göre yönlendirmeleri gerektiğini söylemek istiyorum. Artık emlakçılık bir masa ve bir kasadan oluşan bir kurum değil. Bunlar tarihin tozlu sayfalarındaki yerini almış bulunmakta. Bu nedenle vatandaşlarımızın eğitimli ve ehliyetli kişiler ile alışveriş yapmaları gerekiyor. Bu nedenle artık ehliyetsiz ve liyakatsiz kişilere itibar etmeden emlak yatırım ve danışmanlıklarını eğitimli olması konusunda uzman kişiler aracılığıyla yapmalarını önemle altını çizerek belirtiyorum." şeklinde ifade etti.

 

emlak müşavirleri Şutem haberler son dakika karaköprü