"Ek olarak 300 hekim görevlendirildi"

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Barış Pınarı Harekatı'nda yaralanan vatandaşları ziyaret ederek Akçakale ilçesinde gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında ek olarak 300 hekimin görevlendirildiğini belirten Bakan Koca, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün yaralılarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi iletmek, sağlık tesislerimizi denetlemek, sağlık personelimizin üstün gayret ve fedakarlıkları için kendilerine bizzat teşekkür ederek desteğimi göstermek üzere bölge hastanelerimizi ziyaret ettik. 9 Ekim’de Barış Pınarı Operasyonunu başlattık. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu harekât ile terör örgütlerinin varlığına son vermeyi, bölgeye huzur ve barış getirmeyi, vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmeyi ve ülkemize sığınarak canlarını kurtarabilmiş misafirlerimizin evlerine dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanarak başlattığımız harekâta, Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü diplomatik temaslar neticesinde 5 günlük bir ara verildi. Terör örgütünün güvenli bölgeden tamamen çekilmesi için verilen ara, bu gece yarısı doluyor. Şu an itibariyle 12 saatten az bir süre kaldı. Hem silahlı kuvvetlerimiz hem de istihbarat unsurlarımız çekilmeyi yakından takip ediyor.







Sağlık Bakanlığı olarak, operasyon öncesinde bizler de hazırlıklarımızı yaptık ve hem Mehmetçiğin hem de vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin karşılanması için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Operasyon çerçevesinde 7 askerimiz; sınır ötesinden gelen saldırılar neticesinde ise 20 sivil vatandaşımız şehit olmuş, 200’e yakın vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bu süre içinde 775 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Buraya gelmeden önce, havaalanında düzenlenen törenle şehidimiz Caner Selimoğlu’nun naaşını memleketi Kars’a uğurladık. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabırlar temenni ediyorum. Yaralılarımız ise hastanelerimizde tedavi görmektedir. Tıbbın tüm imkanları bir an önce şifa bulmaları için seferber edilmiştir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.







Harekâtın ilk gününden beri hekimlerimizle, sağlık personelimizle, UMKE ve 112 acil ekiplerimizle, kara ve hava ambulanslarımızla, bölge hastanelerimiz ve mobil hastanelerimizle, mevcut tüm imkân ve kabiliyetimizle ordumuzun ve operasyon bölgesinde ihtiyaç duyan herkesin yanındayız. Harekât kapsamında Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep başta olmak üzere sınır illerimizde mevcut kadrolarımıza ek olarak 300 hekim, 550 UMKE ve 112 personeli görevlendirdik. Sınırda 18 acil destek merkezimiz ve sahra hastanelerimiz mevcut. Bölgedeki ambulanslara ilâveten 115 ambulansımızı, 30 UMKE aracımızı ve hava ambulanslarımızı konuşlandırdık. Sağlık kadromuz bölge il ve ilçelerimizde, sınır hattında ve sınır ötesinde askerimizin yanı başında görev yapmaktadır.







Fırat Kalkanı ve Zeytindalı operasyonlarıyla terörden arındırılan bölgelerde Sağlık Bakanlığı olarak birçok hizmet veriyoruz. Hem insanî sorumluluğumuzun gereği olarak hem de Suriyelilerin kendi topraklarına dönüşünü kolaylaştırmak üzere sağlık hizmetini sınırın diğer tarafına taşıdık. Şu anda toplam 653 yataklı 6 hastanemiz Fırat Kalkanı ve Zeytindalı bölgelerinde hizmet veriyor. Azez’de 200 yataklı Vatan Hastanesinin tadilatında da son aşamaya geldik. Ayrıca 47 sağlık ocağımız ve 112 acil altyapımız da mevcut. Amacımız, Barış Pınarı harekatıyla teröristlerden temizlenen bölgelerde de benzer hizmeti sağlayabilmek. Bu yönde planlamalarımızı yapıyoruz. Bu sayede bölge halkının sağlık hizmetlerine kolay erişimini sağlayacağız ve Suriyeli misafirlerin evlerine dönüşünü de kolaylaştırmış olacağız. Bu süreçte terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Özellikle sivilleri hedef alan PKK/PYD; evlere, okullara ve hatta hastanelerimize bile saldırmaktan geri durmadı.

Sınırımızın hemen dibinde, vatandaşlarımızın güvenliği açısından ne kadar büyük bir tehdit olduğunu bir kez daha müşahede etmiş olduk. Dünyada hiçbir ülke, sınırında böyle bir terör tehdidine müsaade etmez. Evleri, hastaneleri hedef alacak kadar yakınında bir terör örgütünün barınmasına kimse izin vermez. Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin Devlet hastanelerimize ve yakınlarına onlarca havan mermisi düştü. Hatta Nusaybin Devlet Hastanemizin camları kırıldı, hastanenin bir bölümü zarar gördü. Hastalarımızın etkilenmemesi adına ameliyathane ve poliklinik hizmetleri bir süre bodrum katta sürdürüldü. Hastanelerimizi hedef alan tüm bu girişimlere ve tehditlere rağmen hekimlerimiz ve hastane personelimiz büyük bir özveri ve cesaretle görevlerine devam etti. Sağlık hizmetleri tek bir dakika bile kesintiye uğramadı. Huzurlarınızda canını hiçe sayarak görev yapan tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum."

 

ek olarak 300 hekim görevlendirildi Şanlıurfaya gelen sağlık bakanı fahrettin koca sağlık bakanlığı olarak operasyon öncesinde bu süre içinde 775 terörist etkisiz hâle getirilmiştir fırat kalkanı ve zeytindalı bölgelerinde