'Ekmeğe zam gelmemesi için kampanya düzenliyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ekmeğe zam gelmemesi için çaba gösterdiklerini belirten Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, ekmeğe zam gelmemesi için mülk sahiplerinin de kira ücretlerinde fedakarlık göstermeleri gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'da ekmeğin fiyatı 1 TL iken yeni bir zammın yaşanması da bekleniyor. Ancak fırıncı esnafları da bu zammın gelmemesinden yana. Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, ekmek fiyatı ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, "Son günlerde Mayaya yapılan yüzde 40'lık zammın ardından biz esnafımızla sürekli sahada olarak istişare halindeyiz. Bunun yanında un fiyatlarına da çok olmasa da bir miktar zam yapıldı. Ama bunun yarınının devam edeceğinin bilincindeyiz. Ancak biz şu anda Şanlıurfa olarak ekmekte gerek gramajda, gerek fiyat konusunda herhangi bir artış veya değişiklik düşünmüyoruz. Yarının ne olacağı belli değil. Önce teraziye koyup iyi analiz ettikten sonra olmayacak bir şey değil." dedi. 



'Kira ücretlerinde yüzde 10 ile 15 arasında geri çekme ile fedakarlık yapılmalı'

Mülk sahiplerinin kampanyaya katılmalarının tüm Şanlıurfalılara yararlı olacağını sözlerine ekleyen Karaatlı, "Şu anda araştırma halindeyiz. Biz maya ya da una gelen zammı ekmeğin fiyatına yansıtacağımıza bir kampanya başlatarak, bu artışları başka yöntemlerle çözmek istiyoruz. Nasıl ki benim fırıncı esnafım fedakarlık göstererek bu yapılan zamlara karşı hala fiyat istikrarında devamlılık sürdürüyorsa, biz bunun mülk sahiplerinden de kira konusunda yüzde 10 ile 15 arasında bir kampanya başlatarak kiralarımızı geri çekmelerini düşünüyoruz. Eğer fırıncı esnaflarımız gibi mülk sahiplerimiz de kirada biraz fedakarlık gösterirse, bu durum Şanlıurfalıların tümüne yansıyacaktır. Fiyat artışının yanında biz yaklaşık bin ile bin 500 arasında kira veren fırıncı esnaflarımızın kiralarında mülk sahipleri bir kampanya başlatmalı. Mülk sahiplerinin yüzde 10 ile 15 arasında kirada geri çekme ile fedakarlık gösterirse, bu durum Şanlıurfalıların yararına olacak. Biz bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz." şeklinde konuştu.



'Girdilerin artışını durdurma çabasındayız'

Ekmek fiyatında olası zamlara karşı olduklarının altını çizen Mehmet Emin Karaatlı, "Biz sahadayız herkesin görüşünü, fikirlerini alıyoruz. İllaki biz zam yapmaya karşıyız. Ancak mecbur kalırsak, olmayacak bir şey de değil. Bunun yanında girdilerimizin artışını da durdurmak çabasındayız. En önemli konu kira, mülkiyet konusu. Bu durumu herkese duyurmaya çalışıyorum. Bu kampanyamızın diğer esnaflara da yansıyarak büyümesini sağlamaya çalışıyoruz. Biz özellikle birinci temel gıda maddemiz olan ekmek konusuna hassasiyet göstererek, ekmekte fiyat artışının yaşanması yerine kiralarda düşmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Kira ücretinin geri çekilmemesi ve mülk sahiplerinin bu konuda fedakarlık üstlenmemesi sonucu gelen zamlar ekmek fiyatına da yansıyacaktır. Haliyle ekmeğin fiyatı da artacaktır. 

Bülent Karaca / Urfa Değişim

girdilerin artışını durdurma çabasındayız Şanlıurfa fırıncılar odası başkanı ekmeğe zam gelmemesi için kampanya düzenliyoruz fırıncı esnaflarımız kira ücretleri