Ekmeğin fiyatı, dudak uçuklatıyor

TAKİP ET

Karaali kaplıcalarının bulunduğu alanda hizmet veren ekmek fırınının fiyatları dudak uçuklattı. Vatandaşların kafasında Karaali'ye mi yoksa Alanya'ya mı geldikleri konusunda şaşkınlık yaşıyorlar.

Karaali kaplıcalarının bulunduğu yerde hizmet veren ekmek fırınının fiyat listesi, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Şanlıurfa’da hizmet veren ekmek fırınlarının aksine yüksek fiyatlar ile satış gerçekleştiren fırındaki fiyatlara tepki gösteren vatandaşlar, denetim mercilerini göreve davet ettiler.

Karaali Kaplıcaları ekmek fırınında tırnaklı pide olarak nitelendirilen ve Şanlıurfa'da 1 TL’den satışı yapılan ekmeğin fiyatı Karaali'de 1,25 TL’ye satılırken, 50 kuruş’a yapılan Lahmacun ise Karaali fırınında 0,65 TL’ye yapılıyor. Merkezde birçok fırında pişirme ücreti alınmazken Karaali fırınında iki ekmek fiyatına 2 TL’ye tepsi yemeğinin pişirilmesine tepkiler yağıyor.

Gazetemizin Whatsapp hattına ulaşarak konu ile ilgili yorumlarını dile getiren vatandaşlar, yetkili mercileri göreve davet ederek şöyle konuştular: “Şanlıurfa denince ekmeğiyle fırınıyla ve yemek kültürü ile gündeme gelen bir memleket akla geliyor. Birçok ilde Şanlıurfa örnek olarak gösteriliyor. Fakat ne acı ki ilimizde kaplıca turizmine önemli hizmetler veren Karaali kaplıcalarında bulunan ekmek fırını Şanlıurfa’nın fırın konusundaki imajını lekeliyor.

Fırın işletmecilerinin kendi başına buyruk hareketle uyguladığı fiyatlar, Şanlıurfa’ nın imajına hiç yakışmıyor. Yetkili kurumları bu konuda başta belediyeler olmak üzere fırıncılar odası ve yetkili tüm kurumları bu konuda harekete geçmeleri için göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştular.