Ekonomik sıkıntılar intiharlara varıyor!

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Ekonomik İşler Bölge Başkanı İbrahim Halil Koçbaba, ekonomik sorunlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, 'artan ekonomik sıkıntılar gerçekten vatandaşımızın belini bükmekte, hatta maalesef psikolojik sorunlara kadar varmakta ve bu intiharlar oluyor' dedi.

Urfa Değişim Gazetesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Ekonomik İşler Bölge Başkanı İbrahim Halil Koçbaba, sürekli ithal eden bir ülke haline geldik. Dün aldığımız ürünü ertesi gün yerine koyamıyoruz. Artan ekonomik sıkıntılar psikolojik sorunlara kadar varmakta bu intiharlar oluyor”

Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa olma üzere beş ilin ekonomik yapısı ile görevlendirildiğini kaydeden Koçbaba, “Biz bu illerin ekonomik yapılarıyla alakalı çalışmalar yapıp genel merkezimizi bilgilendiriyoruz.  Raporlarımızı genel başkanımız sayın Dr. Fatih Erbakan önüne kadar gidiyor, kendisi inceliyor.  İktidara geldiğimizde önceden yapmış olduğumuz bu çalışmaları bilerek hızlı bir adım atmak adına biz bu çalışmaları yapıyoruz.  Şimdi güncel olarak bulunduğumuz ortamda yani bugünlerde daha artan ekonomik sıkıntılar gerçekten vatandaşımızın belini bükmekte hatta maalesef psikolojik sorunlara kadar varmakta bu intiharlar oluyor. Yani geldiğimiz noktada gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Durmayan bir enflasyon, ithal bağımlısı bir ülke olduk.

Üretemiyoruz, gıda üzerinde şu an zaten bildiğiniz gibi Rusya, Ukrayna savaşında etkisiyle gıdalarda özellikle tarımsal ürünlerde önlenemez bir artış söz konusu. Bu nereye yansıyor, vatandaşımızın alım gücünü düşürüyor ve vatandaşımız sağlıklı bir şekilde ihtiyacı olan ürünlere ulaşamıyor. Maalesef üzücü verici konular bunlar, hükümetin bu konuyla alakalı acilen örnek bir paket hazırlaması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü dün aldığımız ürünü ertesi gün yerine koyamıyoruz. Artık böyle bir ortamda vatandaş inim inim ağlıyor. Bize ulaşanlar oluyor, destek olmaya çalışıyoruz ama gerçekten bizimle olacak bir şey değil. Bir an önce hükümetin bu konularla alakalı daha duyarlı olup daha etkin çalışmalarla vatandaşımızın derdine derman olması lazım” ifadelerini kullandı.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Yeniden Refah Partisi