'Ekonomimiz için teyakkuzdayız'

TAKİP ET

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek Barış Pınarı Harekatına destek olduklarını söyledi. Başkan Gülle, ihracatların tüm hızıyla durmadan devam edeceğini belirtti.

Valiliği ziyaret eden TİM üyelerinden oluşan heyet Şanlıurfa Valilik binası önünde yaptığı basın açıklamasında, yapılan harekata TİM üyeleri ile birlikte destek olmak için geldiklerini belirtti. Türk bayrakları ile Vali Abdullah Erin’i ziyaret eden heyet, basın açıklaması sırasında bayraklarını sallayarak harekata destek olduklarını belirttiler.

Yapılan Barış Pınarı Harekatının haklı bir operasyon olduğuna dikkat çeken İsmail Gülle, "Türk askeri, Suriye'deki iç karışıklıktan faydalanan terör örgütü PKK-YPG-PYD unsurları ülkenin kuzeyine, yani sınırımıza sızan bölgede etnik temizlik faaliyetlerine girişmiştir. Başta Human Rights Watch olmak üzere çok sayıda uluslararası kuruluş, PKK'nın Kuzey Suriye'de sivil halka uyguladığı baskıyı da raporlamıştır. Yüz binlerce insanı evinden eden, mülklerine el koyan ve çocuklarını ailelerinden alarak zorla terör kamplarına sürükleyen PKK, terör faaliyetlerini Suriye'nin üçte birlik alanına yaymış, Türkiye'nin hemen güneyinde bir terör devleti kurma hevesine kapılmıştır. Bilinmelidir ki Barış Pınarı Harekatının en temel amacı, komşumuz Suriye'yi bölerek siyasi mecralar peşinde koşan terör örgütlerinin etkisizleştirilerek, terör örgütlerinden arındırılan alanın, tekrar gerçek sahiplerine iade edilmesidir." dedi.



 



'Huzur ve istikrarın sağlanması için bu harekat desteklenmeli'

Gülle, "Suriye krizinin başından bugüne, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında olduğu gibi bu harekatta da Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesindeki 'meşru müdafaa' hakkına ve Suriye ile yapılan Adana Mutabakatı'na uygun hareket ettiğini aktardı. Bizi ekonomik yaptırımlarla tehdit edenler Türkiye'nin, Suriye'deki krizin başından beri 3,5 milyon mülteciye kucak açtığını, insanlara barınak, yemek, istihdam sağladığını, eğitim ve sağlık hizmetlerini seferber ettiğini, bugün ise evlerinden uzaklaştırılan mülteci kardeşlerimizin tekrar evlerine dönebilmeleri adına, kahraman askeriyle canını siper ettiğini akıllarından çıkartmamalılar. Türkiye İhracatçılar Meclisi, ülkemize yönelmiş olan terör tehdidini ortadan kaldırmak ve Suriyeli dostlarımızın tekrar evlerine dönebilmeleri için gereken huzur ve istikrarı sağlamak için yapılan Barış Pınarı Harekatı'nı tüm gücüyle desteklemektedir." şeklinde konuştu.



 



Türkiye'nin ihracatının daha da iyiye gitmesi için çalışacaklarını belirten İsmail Gülle, "Bizler bu doğrultuda, yurt dışında ve yurt içinde elimizdeki her imkanı seferber edecek, Türkiye'de yatırımları olan, bizlerle iş yapan yabancı iş insanlarının doğru bilgilendirilmesi adına yoğun çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin, dünya ile ticaretini gerçekleştiren ihracat ordumuzun temsilcileri olarak, 7 gün 24 saat ihracatımız için teyakkuzdayız. Bilhassa batılı iş çevrelerinde Türkiye'nin yürüttüğü haklı mücadeleyi de güçlü bir şekilde anlatarak, kimi uluslararası çevrelerce yürütülen kara propagandanın, operasyon sürecinde şanlı ordumuza, devletimize ve milletimize leke sürmesini engellemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

 

ekonomimiz için teyakkuzdayız türkiye İhracatçılar meclisi (tİm) Şanlıurfa valiliğini ziyaret ederek barış pınarı harekatına destek oldukları pkk-ypg-pyd unsurları ülkenin kuzeyine heyet basın açıklaması sırasında bayraklarını sallayarak