Elektrik verilmiyor denilmişti! Kaçak kullanım tespit edildi

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geçtiğimiz günlerde Siverek Marangozlar Sanayi Sitesi'ne üç gündür elektrik verilemediğini, esnafın üretim yapamadığını söyledi. Tanal'ın bu paylaşımına enerji şirketinden açıklama geldi. Açıklamada, 40 kullanıcı abone olmadan enerjiyi kaçak kullandığı tespit edildi.

Siverek Marangozcular Sanayi Sitesi’nde bazı işyerlerine ait hatların arızalandığı, arızalarının giderilmediği ve üç gündür bu işyerlerine elektrik verilmediği iddiaları üzerine Dicle Elektrik sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

KAÇAK KULLANIM YAPTIKLARI TESPİT EDİLDİ

Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 28 Temmuz 2022 tarihine kadar Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’ye bağlantı sözleşmesi ve enerji müsaadesi ile ilgili başvuruda bulunmadığı ve ilgili elektrik tedarik şirketi ile abonelik müracaat ve sözleşmelerinin olmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca “bu 40 kullanıcı abone olmadan kaçak bir şekilde hatlarımıza bağlanarak elektrik tüketimi yapmıştır. 25 Temmuz 2022 tarihinde kaçak olarak şebekemize bağlanan söz konusu 40 kullanıcıdan dolayı bu iş yerlerini besleyen XLPE yer altı kablosunun arızalanması sonucu enerji kesintisi yaşanmıştır” denildi.

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde bazı basın yayın organlarında Siverek Marangozcular Sanayi Sitesi’nde bazı işyerlerine ait hatların arızalandığı, arızalarının giderilmediği ve üç gündür bu işyerlerine elektrik verilmediği iddialarına yer verilmiştir.

Şirketimiz konuyla ilgili kapsamlı bir inceleme yapmıştır. Buna göre, Siverek Marangozcular Sanayi Sitesi olarak bilinen S. S. Siverek Sanatkarlar Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyesi yaklaşık 272 esnaftan 40’ının bu siteye taşındığı, 28 Temmuz 2022 tarihine kadar Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’ye bağlantı sözleşmesi ve enerji müsaadesi ile ilgili başvuruda bulunmadıkları ve ilgili elektrik tedarik şirketi ile abonelik müracaat ve sözleşmelerinin olmadığı belirlenmiştir.

Ayrıca bu 40 kullanıcı abone olmadan kaçak bir şekilde hatlarımıza bağlanarak elektrik tüketimi yapmıştır. 25 Temmuz 2022 tarihinde kaçak olarak şebekemize bağlanan söz konusu 40 kullanıcıdan dolayı bu iş yerlerini besleyen XLPE yer altı kablosunun arızalanması sonucu enerji kesintisi yaşanmıştır.

Sözü edilen iş yerlerine, abonelikleri olmadığından ve site alt yapısının geçici kabul işlemleri yapılmadığından elektrik verilmemiştir. İş yeri sahipleri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde tarafımıza 28 Temmuz 2022 tarihinde 272 iş yerine enerji müsaadesi verilmesi için başvuru yapılmıştır. Şirketimiz aynı gün içerisinde başvuruları incelemeye alarak gerekli onay ve enerji müsaade sürecini başlatmıştır.

İşyeri sahiplerinin bağlantı sözleşmesi ve abonelik müracaatları tamamlandıktan sonra söz konusu yere elektrik tedariki sağlanacaktır.”

Siverek Marangozcular Sanayi Sitesi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal