Elif Güneri'nin gözü zirvede

TAKİP ET

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda şampiyon olan milli boksör Elif Güneri, hedefinin bir ay sonra Rusya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

İki kez Avrupa şampiyonu olan milli boksör Elif Güneri, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulda voleybol oynadığını, lisede taekwondoya başladığını ve ardından da Baykan Arslan'ın kendisini antrenmana çağırmasıyla boksa başladığını belirtti.

2005'ten bugüne boks yaptığını ifade eden Güneri, "İyi bir sporcu olmak istiyordum. Boks mu başka spor mu bilmiyordum. Önüme çıkan fırsatları çok iyi değerlendirdim diye düşünüyorum. Şu anda Avrupa'nın bir numarası, dünyada iki numaralı seri başıyım. Çocukluk hayallerime ulaştım mı? Hayır ulaşamadım. Çünkü kariyerimde bu ikinci Avrupa şampiyonluğuydu. Üç dünya üçüncülüğü, Avrupa ikinciliği var, uluslararası çok şampiyonalarda altın madalyalarım var ama dünya şampiyonluğum yok. Adım adım, hedef hedef kendime hedef belirliyorum. Şu anki hedeflerimden bir tanesi de önümüzdeki ay Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olmak" dedi.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati elif güner boks spor haberleri