Elinde plaketle iş arıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da uzun yıllar amatör olarak sporculuk yapan Mehmet Emin Maraşlıoğlu,  pandemi nedeniyle İŞ-KUR aracılığıyla yaptığı işini kaybetti. Emekli olmasına iki yıllık süre kaldığını söyleyen Maraşlıoğlu, belediyelerin kendisini işçi olarak işe almasını istiyor.

Ülkemizde aylardır etkisini gösteren koronavirüs salgını birçok sektörde daralmalara neden olurken, bazı sektörlerde ise olağan çalışma sistemlerinin değişmesine neden oldu. Şanlıurfa’da yaşayan Mehmet Emin Maraşlıoğlu’da yaşanan zor süreçte işsiz kaldı. Daha önce Urfa’nın farklı okullarında ve Haliliye Belediyespor Voleybol takımında sporculuk yaptığını ifade eden Maraşlıoğlu, şimdi elinde aldığı ödüllerle iş arıyor.

''Görüştürmüyorlar ''
Salgından önce İŞ-KUR tarafından okullarda temizlik görevlisi olarak çalıştırılan eski sporcu, İŞ-KUR’un yaşanan süreçte projelerini askıya alması ile işini kaybetti. Elinde daha önce farklı kurumlardan aldığı plaketlerle Büyükşehir Belediyesine gittiğini söyleyen Maraşlıoğlu ‘’Daha önce Cuma namazı çıkışı görüştüğüm Büyükşehir Belediye Başkanı beni belediyeye davet etti. Ancak görüşmeye gittiğimde oradaki güvenlik görevlileri beni görüştürmediler. Her seferinde başka bir nedenle görüşemedim ve mecbur evime dönmek zorunda kalıyorum. Özel Kalem müdürü İbrahim Halil Karaca ile görüşmek istedim, onunla da görüştürmediler. Başkanla görüşmek istiyorum, orda olduğu halde görüştürmüyorlar. Eğer kendileri ile görüşebilsem belki bir şeyler yapmak isterler, ama görüştürmüyorlar.” dedi.



“Kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum”
Daha önce farklı okul ve kurumların spor takımlarında sporculuk yaptığını ifade eden Maraşlıoğlu, ‘’Biz zamanında Çin’de olimpiyatlara katıldık. O başarıyı gösterdiğimiz halde şimdi kendi toprağımda, kendi bayrağımın altında, Urfa Anadolu lisesini temsil ettiğim halde, Haliliye Belediyesinin Voleybol takımını temsil ettiğim halde, şu anda tuvalet bekçisi bile olamıyorum. Ben açta kaldım sokakta da kaldım ama hayata küsmedim, mücadele ettim, kendi ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum’’

“Çocuklarımı sevindirmek istiyorum”
Emekli olmasına iki yıl gibi bir süre kaldığını dile getiren Mehmet Emin Maraşlıoğlu, ‘’Ben kimseye minnet etmeden, kimseye muhtaç olmadan, kendi emeğimin karşılığında bir ekmek yiyecek, çocuklarımı sevindirecek bir şeyler yapmak istiyorum. Başka bir şey istemiyorum hiç değilse bir hayır duamı alsınlar Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e sesleniyorum; en azından beni bir temizlik işçisi olarak alsın. Her şeyi yaptın, bunu da yap ‘’ ifadelerini kullandı.