Emeklilerin maaşı evde ödenebilecek

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında özellikle yüksek risk grubundaki yaşlılar için elektronik ortamda işlemler genişletildi. Maaş promosyonu dönemi olduğu için artan banka değişikliği başvuruları e-devlet'ten yapılabilecek. Tüm emekliler, talep etmeleri halinde maaşlarının evde ödenmesi hizmetinden yararlanabilecek.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün ve bağlı ilçe Sosyal Güvenlik merkezlerindeki yoğunluğu önlemek ve yüksek risk grubundaki yaşlıların dışarı çıkmamasını sağlamak için 143 hizmeti e-devlet üzerinden vereceğini bildirdi.

İl Müdürü Ünlü, “Maaş promosyonu dönemi olduğu için sıkça yapılabilecek banka değişikliği başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca yurt dışından gelip hastalık şüphesi bulunanlara 14 güne kadar istirahat raporu düzenlenecek, iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacaktır. Bunun yanı sıra İlimizde istirahatli olup, iş göremez durumda olan vatandaşlarımız için de e-devlet ve Alo 170 aracılığı ile yapılan ödeme başvuruları ivedilikle sonuçlandırılarak vatandaşımızın banka hesaplarına ödeme gerçekleştirilecektir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’ un 81 İl Müdürlüğüne gönderdiği genelgede Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirleri kapsamında, kronik hastalığı nedeniyle raporla ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların, 1 Mart itibarıyla süresi sona eren sağlık raporları bir sonraki açıklamaya kadar geçerli sayılacaktır. Yine bu kapsamdaki hastalar, yeni bir reçeteye ihtiyaç duymaksızın ilaç ve tıbbi malzemelerini sözleşmeli eczanelerden temin edebilecek.  Bir ayı geçmeyecek sürelerde bu ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelleri SGK tarafından karşılanacak ve biyometrik tanımlama yönteminin özel sağlık hizmet sunucularındaki zorunlu kullanımı da SGK’nın bir sonraki açıklamasına kadar askıya alınmıştır.” dedi.

 

emeklilerin maaşı evde ödenebilecek koronavirüs tedbirleri kapsamında Şanlıurfa sosyal güvenlik İl müdürü İsmail Ünlü gelip hastalık şüphesi bulunanlara