Emniyet kemeri hayat kurtarır!

TAKİP ET

Emniyet kemeri kullanma oranlarını daha üst seviyelere çıkartılması ve meydana gelecek kazalarda sürücülerin ve yolcuların zarar görmemeleri amacıyla trafik ekipleri tarafından denetim yapılıyor.

Trafik birimlerince denetim ve kontroller sabit, seyir halinde ve dron çekimleriyle, emniyet kemerinin önemi ise bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde broşür ve diğer materyallerin dağıtımına devam ediliyor.

Şanlıurfa Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın kaza anında can güvenliğini korunması noktasında en önemli etkenlerden bir tanesi de Emniyet Kemeri kullanımıdır. Doğru takılmış bir emniyet kemeri insan bedenini çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayarak, kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelmesine ve sonuç olarak hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korumaktadır.

Emniyet kemerleri, otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini % 45 kamyonetlerde de % 60 oranında azalmaktadır. Emniyet kemeri kullanmayanların karışmış olduğu kazaların % 94,7’si ölümle sonuçlanırken, emniyet kemeri kullananların % 24.8'i hiç zarar görmeden kazayı atlatmaktadır.

İlimiz genelinde Emniyet Kemeri kullanım oranlarının belirlenmesi amacıyla yapılan ölçümlerde şehir içi yollarında emniyet kemeri kullanım oranı % 35, şehirlerarası yollarda ise % 70 olarak tespit edilmiştir.

Bu doğrultuda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile İlçe trafik Birimlerimizce Emniyet Kemeri kullanımına yönelik olarak denetimlerde 252.284 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, emniyet kullanmadığı görülen 8.831 araç sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesinden ceza işlem uygulanmıştır.

2021 yılı içerisinde vatandaşlarımızın emniyet kemeri kullanma oranlarını daha üst seviyelere çıkartılması ve meydana gelecek kazalarda zarar görmemeleri amacıyla tüm trafik birimlerimizce denetim ve kontrollerimiz sabit, seyir halinde ve dron çekimleriyle, emniyet kemerinin önemi ise bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde broşür ve diğer materyaller dağıtılarak artarak devam edecektir.”