Emniyet müdürlüğünden vatandaşlara "Pos tuzağına" düşmeyin uyarısı!

TAKİP ET

Emniyet müdürlüğü vatandaşları post tefeciliğine karşı vatandaşları uyarıda bulundu. Vatandaşların mağdur olmaması için bu şahıs ve işyerlerine itibar etmemeleri gerektiği kaydedildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü dolandırıcıların esnaflık adı altında herhangi bir mal veya hizmet alımı olmadan sahte belge düzenleyerek ve bankalardan aldıkları POS cihazlarını işledikleri suça aracı ederek pos cihazları üzerinden yüksek komisyon karşılığı pos tefeciliği yöntemiyle tefecilik yapıldığını aktardı.

"POS TEFECİLİĞİ SUÇTUR"

Bu konu vatandaşlara pos tefeciliği suç olduğunu bildiren emniyet müdürlüğü sosyal medyada şu ifadeleri kullanarak telkinlerde bulundu:

“POS TEFECİLİĞİ: Tefecilik suçunun kredi kartı kullandırmak suretiyle işlenmesi biçimidir.

Esnaflık adı altında bir takım şahıs ve işyerlerince; Vatandaşlarımızın acil nakit para ihtiyacından veya bilgisizliklerinden faydalanarak, herhangi bir mal veya hizmet alımı olmadan, sahte evrak (fatura-alışveriş fişi 5464 Sayılı Kanun’un 36. Maddesinde belirtilen Sahte Belge Düzenleme suçu) düzenleyerek, bankalardan aldıkları POS cihazlarını işledikleri suça aracı ederek pos cihazları üzerinden yüksek komisyon karşılığı pos tefeciliği yöntemiyle TEFECİLİK İşlenmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu şahıs ve işyerlerine itibar etmemeleri gerekmektedir.”

şanlıurfa Urfahaberleri