Emniyet'ten Suruç Belediyesi'ne müdahale

TAKİP ET

Kayyumun atanmasının ardından güvenlik gerekçesiyle Suruç Belediyesi'nin etrafına yerleştirilen beton bloklar Belediye Başkanı Hatice Çevik'in talimatıyla kaldırılmasına Emniyet müdahale etti. Ancak aynı eylemi gerçekleştiren Bozova Belediyesi'ne herhangi bir müdahalede bulunulmamıştı.

3 yıl önce Suruç Belediye Başkanı görevden alınmış, ilçe belediyesine kayyum atanmıştı. Kayyumun atandığı tüm bölgelerde olduğu gibi Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de güvenlik gerekçesiyle belediye binasının etrafı beton bloklarla çevrildi.







31 Mart Yerel Seçimlerinde Suruç Belediyesi tekrar HDP'ye geçerek Hatice Çevik Belediye Başkanı seçildi. Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik, belediye binasının etrafında bulunan beton blokları kaldırma talimatı verdi ve beton blokların bir kısmı kaldırıldı. Ancak Suruç İlçe Emniyeti tarafından blokların kaldırılmasına müdahale edildi. Kaldırılan beton bloklar, ilçe emniyeti tarafından tekrar yerine konuldu.







Bozova'da da kaldırıldı ancak müdahale edilmedi

Daha önce HDP'de bulunan Bozova Belediyesi'ne de kayyum atanmış, binanın etrafı beton bloklarla çevrilmişti. Ancak 31 Mart Yerel Seçimlerinde Bozova Belediyesi'ni Ak Parti kazandı ve Suphi Aksoy Belediye Başkanı seçildi. Başkan Suphi Aksoy, göreve başladığı ilk gün ilçe belediye binasının çevresinde bulunan beton blokların kaldırılması talimatını verdi. Binanın çevresinde bulunan tüm beton blokların kaldırılmasına rağmen İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadı.







Suruç Belediyesi'nin çevresinde bulunan betonların kaldırılmasına yapılan müdahalenin nedeni ise merak ediliyor.

 

emniyet en suruç belediyesi e müdahale kayyumun atanmasının ardından güvenlik gerekçesiyle suruç belediyesi in etrafına yerleştirilen beton bloklar belediye başkanı hatice Çevik