Engel tanımadı, muhtardan daha fazla çalıştı

TAKİP ET

Bedensel engelli olan Ahmet Sevdiren, engel tanımadı, mahallenin sorunları ile muhtar gibi tek tek ilgilenerek var olan sorunların giderilmesini sağladı. Kurumlarla mahallesinin sorunları arasında köprü kuran Sevdiren, şimdi ise muhtar adayı oldu.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Akpiyar Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Sevdiren, mahallesindeki sorunları yetkili kurumlara bildirerek bir muhtarın çalışmasından daha fazla çaba gösteriyor. Bedensel engelli olan Ahmet Sevdiren, mahallede elektrik sorunundan yol ve kaldırım sorunu ile yakından ilgilendi, birçok soruna çözüm sağladı.

Ahmet Sevdiren, muhtarlık adaylığını açıkladı ancak alışılmıştan öte yapacaklarını değil, bir vatandaş olarak yaptıklarını anlattı. Var olan sorunların çözülmesi için defalarca yetkili kurumlara dilekçe yazdığını söyleyen Sevdiren, şimdi ise mahallede gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için sosyal yaşam alanlarının kurulmasını istiyor. Akpiyar Mahallesi'nin yaşanılabilir bir hale getirmesi için çaba gösteren Sevdiren, mahallelilerin de desteğini bekliyor.   



Söz konusu mahallede engellilerin ulaşımının çok zor olduğunu belirten Ahmet Sevdiren, "Bu mahallemizin hangi sorunu, eksiği varsa geri durmadan gerek sözlü gerekse yazılı olarak gerekli kurumlara bildiriyorum. Bu çalışmaların da takipçisi oluyorum. Söz konusu çalışmaların yavaş bir şekilde yürüdüğünden rahatsızlık duyuyorum. Örneğin mahallemizden geçen derenin üzerinden köprü kurmalarını istedim. Köprü yapıldı ama halen yola çıkan bir merdiven yapılmadı. Hizmet yapılırken her şeyin inceden düşünülmesi lazım. Bu alanda bir engelli karşı taraftaki parka gideceği zaman ulaşımı sağlayamıyor. Bu sorunlar için ne gerekiyorsa hepsinin mevzuatını biliyorum. Söz konusu dere kenarında yapılan park da engellilere uygun değildir. Çünkü bir engelli tekerlekli sandalye ile burada ulaşımı sağlayamaz. Örneğin yaşlı veya hamile biri merdiveni olmayan bu köprüden karşıya geçmesi imkansızdır. Bunun için yetkililerden isteğimiz bu mağduriyetimizin en kısa zamanda giderilmesini istiyorum." dedi.

'Elektrik kesintileri için yeni trafo yapıldı'

Mahallenin daha önce elektrik kesintileriyle sorun yaşadığını dile getiren Ahmet Sevdiren, "Bölgemizde aynı zamanda mahallemizde günde 8 kez elektrik gidiyordu. Elektrik kesintilerinin devam etmesi halinde vatandaşlarımızın ev eşyaları, bina aydınlatmaları yanacak duruma gelmişti. Ben bu durumun da farkındaydım. Dedaş'ı aradığımızda sorunlarımıza cevap verilmiyordu. Bunun için gerek Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı olsun gerek Cumhurbaşkanlığı olsun birçok birime bu durumu ilettim. Dedaş genel müdürlüğü ile DEDAŞ Şanlıurfa müdürü ile gerekli irtibatlar kurdum. Bunun üzerine basınımız da söz konusu elektrik kesintilerini gündeme alınca elektrik sorunumuz çözüldü. 4 adet yeni trafo yapıldı. Ben bu sorunları gündeme getirirken bir vatandaş olarak müdahale ediyordum." dedi.



'Günde 8 kez elektrik kesiliyordu'

"Bahsettiğim elektrik kesintileri ile ilgili mevcut trafoya günde 8 kez müdahale ediliyordu." diyen Sevdiren, "Bu problemin giderilmesi için gerekli mercilere dilekçe yazdım. Bunun sonucunda gerekli kurumlar, siyasiler bu soruna el attı. Böylece trafomuz değiştirildi. Şu anda çok şükür elektrik problemimiz bulunmuyor. İnşallah mahallemizi yaşanılır, güvenilir bir hale getireceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini bekliyorum. Mahalle sakinlerinden isteğimiz burada seçilecek olan muhtarın liyakat sahibi olmasıdır. Bu tür işlerden anlayan biri olsun. Özellikle de sorumluluk sahibi olsun. Bu konularda duyarlı olsun." diye konuştu.

'Uyarımız dikkate alınmadı, istinat duvarı çöktü'

Ahmet Sevdiren, "Mahalleden geçen derenin etrafında yapılan istinat duvarları çökmeden önce yolda çatlaklar oluştu. Bunun için ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne dilekçe yazdım. Aradan 10 ay geçmesine rağmen hiçbir müdahale yapılmadı. Sadece teknik elemanların gelip inceleme yapacağı cevabı verildi. İnceleme sonucunda müdahale edilip ne gerekiyorsa yapılacağı söylendi. Buna rağmen 10 ay geçtikten sonra bu istinat duvarı yıkıldı. Yıkıldıktan sonra bile 2 ay sonra müdahale edildi. Yaklaşık 2 metre kalınlığında istinat duvarı yapıldı. Ben bu işleri adım adım takip ediyorum. İstinat duvarı yapıldıktan sonra yağmur drenaj kanalları bulunmuyordu. Bu durumda bu kanalların da döşenmesini sağladık. Şu anda peyzaj çalışması yapılıyor. Bu çalışmadan sonra kaldırım ve yol çalışmalarımız yapılacak. Mahalleliler bunun bilincinde olmalı ve sorumluluk sahibi muhtarı seçsin." şeklinde konuştu.  



'Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak çalışmalar yapılmalı'

"Elektrik, su, yol, kaldırım, park, bahçe sorunlarını mahalleliler bize bildirsin. Bu konuda yaptığım tespit sonucu yapamayacağımız bir şey yoktur." diye belirten Sevdiren, "Gençlerimiz için bir futbol sahası olsun, taziye evi olsun istiyoruz. Şu anda düzenli bir taziye evimiz yoktur. Gençlerimizin madde bağımlılığına yönelmemeleri için futbol sahası istiyoruz. Bu alanda ailelerimizin, çocuklarımızın faydalanabileceği park ve bahçeler olsun. Bisiklet yollarının burada yapılmasını istiyoruz. Buna benzer birçok alanda mahallemize katkıda bulunulmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.



'Yeni yapılar, sosyal alanlara hizmet etmiyor'

Yani yapıların sosyal alanlara hizmet etmediğinin altını çizen Sevdiren, "Mahallemizde yeni yapıların da sosyal alanlara da hizmet ettiğini düşünmüyorum. Sadece maddiyata yönelik binalar yapılıyor. Binaların çevresinde herhangi bir çocuk parkı, sosyal tesisler yapılmasına önem verilmiyor. Zaman zaman kanalizasyonlar tıkanıyor. ŞUSKİ'nin sürekli bu kanalizasyon hatlarını temizlemesi lazım. Bazen su boruları patlıyor. Bunun sonucunda mahalleli gün boyunca susuz kalıyor. Bu sorunları aşmak için ise gerekli mercilerle muhtar olarak koordineli çalışmalar yapacağız. Her ne problem olursa muhtar çözmesi için arada bir köprü vazifesi görecek. Bunun için bu kabiliyete sahip bir muhtarın olması lazım." sözlerine yer verdi.