Engelleri aşarak, engellilere Kur'an öğretmek istiyor

TAKİP ET

Braille alfabesi ile Kur'anı öğrenen görme engelli Tuba Oktay'ın tek hayali, öğretmen olup kendisi gibi görme engelli olan çocuklara Kuran'ı öğretmek. Belirlediği hedef doğrultusunda çalışan Tuba Oktay, umreye gitmek için yetkililerden destek bekliyor.

Şanlıurfa'da 5 çocuklu ailenin 3'üncü çocuğu olan 25 yaşındaki Tuba Oktay, doğuştan görme engelli olarak yaşamını sürdürüyor. Braille alfabesi ile Kur'an öğrenen Tuba Oktay, 6 yıldır Kur'an okuyor. Tek hayalinin öğretmen olmak ve görme engelli çocuklara Kur'an öğretmek olduğunu söyleyen görme engelli Tuba Oktay, "Üniversiteyi açıktan okuyorum. Aynı zamanda E KPSS sınavına girdim, kazanamadım. Fakat umudumu kaybetmiş değilim. Yeniden çalışacağım, kazanacağıma inanıyorum. Hayalim Kuran kursu öğretmeni olmak. Braille alfabesi ile benim gibi göremeyen engelli öğrencilerime Kur'an öğretmek istiyorum. İnşallah Allahın izni ile bunu başaracağıma inanıyorum." dedi.  



 



'Umreye gitmek istiyorum'

Umreye de gitmek istediğini söyleyen Oktay, "Maalesef ailemin maddi durumu iyi değil. Bazı istekler ise maddiyata dayanıyor. Bu isteklerin yerine gelmesi için maddi sıkıntıların olmaması lazım. Maddi sorunlar nedeniyle bazı hayallerimi gerçekleştiremiyorum. Ben umreye gitmeyi çok istiyorum. Bu konuda bana yardım edebilecek yetkili veya hayırseverlerin desteklerini bekliyorum." diye konuştu.



 



Akıllı: Engelli çocuklara bir şeyler öğretmek bizi mutlu ediyor

Görme engelli Tuba Oktay'ın Kur'an kursu öğretmeni Zeliha Akıllı, "Biz bu çocuklarla Engelli koordinasyon merkezinde çok şey yaşıyoruz. Onlarla birlikte gülüyor, birlikte eğleniyoruz. Engelli koordinasyon merkezinde engelleri ortadan kaldırarak eğitim çalışmaları yürütüyoruz. Buradaki çocuklar yan yana geldikleri zaman bizlere hocam biz burada çok mutluyuz. Neden diye sorduğumuz zaman buradakiler de bizler gibi şeklinde aldığımız cevap bile bizleri duygulandırıyor. Bunlarla mutluluğu yaşıyoruz. Bizlerle aynı duyguyu paylaşan insanlarla yan yana olmanın mutluluğuyla ilerliyoruz. Tuba da bizim o öğrencilerimizden biri. Kıymetli öğrencilerimizin başında gelen öğrencilerimizden biri olan Tuba 25 yaşında, 20 defa hatim yaptı. Yine bu 8 haftalık yaz dönemi içerisinde bir hatmini tamamladı. Çok azimli kızlarımızdan biri. Hakikaten bizleri yeri geldiğinde duygulandıran yeri geldiğinde güldüren bu merkezin içerisinde çok şeyler yaşadığımız nadide öğrencilerimizden bir tanesi." ifadelerini kullandı.



Bülent Karaca / Özel Haber



engelleri aşarak engellilere kuran öğretmek istiyor braille alfabesi ile kuranı öğrenen görme engelli tuba oktay Şanlıurfada 5 çocuklu ailenin 3üncü çocuğu e kpss sınavına girdim kazanamadım