Engelliler için çalışma teklifi

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde engellilerin konusu masaya yatırıldı. Engellilerin sosyal hayata kazandırılması konusunun araştırılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Şanlıurfa'nın sorunlarından en fazla nasibini alanlardan biri de engelli vatandaşlardır. Şanlıurfa'nın kentleşmesi engelli erişimine uygun olmaması sürekli engellilerin tepkisine neden oluyor. Özellikle kurumlara giden engelliler erişim imkanı olmadığı için işini bitirmeden geri dönmek zorunda kalıyor. Bu durum ise sosyal yaşamdan uzaklaştırılan ve dört duvar arasına sıkışıp kalan engellilerin sürekli tepkisine neden oluyor. Engelliler Şanlıurfa'da gerek otobüsü, gerekse kaldırımları kullanmakta oldukça zorlanıyor.

Engelliler ile ilgili sorun Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisine getirildi. Engellilerin sosyal hayata kazandırılması konusu Mecliste gündeme geldi. Engelli vatandaşların yaşadıkları toplum içerisinde sosyal ve ekonomik sorunlarla karşılaştığı, bu sorunların engelli ve ailesinin yüz yüze gelmesiyle başladığı, zaman geçtikte içerisinden çıkılması güç bir hal aldığı belirtildi.

Bu durumda Şanlıurfa'da bulunan engelli vatandaşların sosyal hayata uyumlarını sağlamak için gerekli çalışmaların yapılarak Meclise sunulması konusu gündeme geldi. Engellilerin sosyal hayata kazandırılması ile ilgili araştırmanın yapılması teklifi Mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 

 

Bülent Karaca / Urfa Değişim

 

engelliler için çalışma teklifi Şanlıurfa büyükşehir belediye meclisi Şanlıurfa ın kentleşmesi engelli erişimine uygun olmaması gerek otobüsü gerekse kaldırımları kullanmakta oldukça zorlanıyor